Aquest proper diumenge –a la carpa gegant del Parc de Vallparadís, a dos quarts de dotze del migdia– tindrà lloc la VII edició de la “Marxa- cursa familiar per la vida” (de 5 quilòmetres). El nucli familiar, com a element natural i fonamental de la societat, mereix ésser recolzat. Així, aquesta activitat lúdica no fa altra cosa que creure en el valor de l ́esport com a llenguatge universal. Una eina que uneix i esperona les persones, ajudant-les a viure amb total dignitat. No hi ha dubte que l’ofici de mare és el millor treball del planeta. Actualment, però, l’entorn social pateix i palesa fortes desigualtats socials, culturals i econòmiques. De manera que, sense voler-ho, ens trobem amb noies que arriben a la maternitat, gairebé sense adonar- se ́n. Llavors, s ́aclaparen en preveure que potser no sabran/podranafrontar el repte. La temptació de posar fi a l ́experiència els batega fortament el cervell… Fins el punt de sentir-se soles, plantejant-se
l ́opció de posar fi a aquest projecte il·lusionant…

…És ací que hem de parlar d’una entitat arrelada fortament tant a la veïna ciutat de Sabadell (de fa 12 anys) com a Terrassa (un). No és altre que “Casa Guadalupe”: centre de suport al col·lectiu. Orientat a acollir/protegir la vida dels no-nats. Ajudant les dones embarassades a dir sí a la vida que han gestat. En parlaré abastament en alguna altra columna, d ́ací a poques setmanes. Ho veig força necessari. El lligam del tema envers la cursa rau en cercar vies de finançament pel programa. Les quotes d ́inscripció dela cursa (a Runedia.com, però també ajuden a fer bullir l ́olla… La vida és vida i cal defensar- la, a capa i espasa, com deia la Mare Teresa de Calcuta.

En aquest punt, esdevé admirable la tenacitat d ́en José-Javier Fernández Jáuregui, líder del projecte “Esportistes per la vida i la família”. Paral·lelament, enguany –amb la participació de diferents centres educatius– s ́ha convocat un concurs de relats breus. L ́eix del mateix rau en lligar i combinar la dualitat vida i esport. Per tot plegat, animo la ciutadania a prendre part en aquesta experiència. No en sortiran defraudats. Alhora, ajudaran a empènyer una llavor ben vital. Molts ànims a tothom i la meva sincera felicitació als caps pensants de tot l’entrellat ! Els hi professo una més que profunda admiració.

Nou comentari