MónTerrassa
Així és l’estratègia de Shakira per intentar salvar-se de la condemna
  • CA

Shakira s’enfronta a un important problema judicial. L’Agència Tributària la va denunciar per un presumpte delicte de frau fiscal que podria tenir conseqüències greus per a la cantant. L’acusen d’haver enganyat a Hisenda per estalviar-se els 14,5 milions d’euros corresponents als impostos que hauria d’haver pagat entre el 2012 i el 2014. Ella sempre ha defensat que en aquell període vivia més a l’estranger que a Espanya, el que ha d’intentar demostrar per evitar una condemna per grau. Els seus advocats han presentat un certificat de residència permanent a les Bahames fins al 2015, el que demostraria que Shakira declarava viure allà. El problema és demostrar que realment així ho feia, ja que en aquella època ella ja sortia amb Gerard Piqué i ja havia nascut el seu fill gran.

Hisenda assegura que, encara que sigui cert que Shakira estava moltes setmanes fora d’Espanya per la gira mundial que estava fent, això no vol dir que tingués la residència fixa establerta fora d’aquí. De fet, la defensa manté que els dies de feina per les gires o les gravacions de The Voice als Estats Units no haurien de comptabilitzar-se com a temps de residència a Espanya. Ella afirma que venia a Espanya només esporàdicament per poder veure a Gerard Piqué, una defensa que Fiscalia no compra.

Gràcies a diverses factures i, fins i tot, publicacions a les xarxes socials, mantenen que Shakira va estar més de 183 dies aquí. En cas de comprovar-se que Shakira va eludir el pagament d’impostos a Espanya fent veure que tenia la residència fora i amagant la renta a paradisos fiscals, seria condemnada.

Shakira a la Copa Davis / Europa Press

La defensa de Shakira ha emès un comunicat en el que diuen que s’ha fet una passa més en un procediment que encara es troba en fase d’instrucció i en el qual asseguren que estan a disposició de l’autoritat judicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa