MónTerrassa
Set escoles de Terrassa rebran el primer LEGO en versió braille
  • CA
Mestres i alumne de l'escola Soler de Vilardell, de Sant Celoni, amb el Lego
Mestres i alumne de l’escola Soler de Vilardell, de Sant Celoni, amb el Lego | ONCE

!--akiadsense-->

El Grupo LEGO® i la Fundación LEGO® en col·laboració amb organitzacions i entitats representants del col·lectiu de persones amb discapacitat visual de diferents països, entre les quals es troba l’ONCE, ha creat el LEGO® Braille Bricks, un material amb una metodologia que pretén fer visible el braille mitjançant les tradicionals peces de LEGO®. Aquest material compta amb peces amb els punts del signe generador del braille combinant en cada peça una lletra o caràcter en braille i que, a més, compta amb la seva equivalència impresa en tinta. És un recurs inclusiu per a l’aula en la qual l’alumnat amb i sense discapacitat visual pugui descobrir el braille, al mateix temps que tots els estudiants comparteixen el joc.

L’ONCE, a través de la col·laboració amb la Fundación LEGO®, distribuirà a Catalunya les 150 unitats de LEGO® Braille Bricks que l’han estat cedides per l’entitat. Segons fonts de l’entitat han manifestat a Món Terrassa, a Terrassa hi haurà un total de set escoles que rebran el kit.

La distribució es va iniciar a finals de gener i continuarà al mes de febrer als Centres Educatius en les aules que tinguin escolaritzat alumnat amb ceguesa, sordceguesa o discapacitat visual greu de les etapes de 2n cicle d’Educació Infantil i 1r cicle d’Educació Primària. La portaran a terme els mestres de suport itinerants del Servei Educatiu compartit del departament d’Educació i ONCE CREDV/CRE ONCE Barcelona, que ocasionalment poden estar acompanyats per representants de les dues Institucions.

Alfabet complet i per a majors de 3 anys

El kit LEGO® BRAILLE BRICKS inclou unes 250 peces retolades amb lletres en tinta i braille en relleu. L’objectiu és contribuir a l’aprenentatge de sistema braille de forma lúdica i inclusiva, amb una metodologia basada en el joc, la motivació i la igualtat d’oportunitats. Cada kit inclou peces amb l’alfabet complet, els números del 0 al 9 i els signes matemàtics i de puntuació més habituals. Les peces són compatibles amb les tradicionals, de manera que es fomenta la inclusió i la utilització del joc per tot l’alumnat (sempre, majors de 3 anys). La idea és facilitar l’aprenentatge de sistema braille, a través del joc, de forma natural, utilitzant la creativitat i curiositat de l’alumnat.

Com que les peces compten amb lletres en tinta i braille, les possibilitats de joc es multipliquen, com ho demostren les 90 activitats que es proposen. Es poden fer diferents activitats, des de les purament manipulatives per iniciar l’aprenentatge (col·locació de les peces i foment de l’exploració manual) fins al desenvolupament de diferents competències cognitives, motores, sensorials, espacials, socials, artístiques… La totalitat de les activitats, en anglès, poden consultar-se en la pàgina web https://www.legobraillebricks.com/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa