MónTerrassa
Set anys de la fatídica ventada: dolor i record per a les víctimes
  • CA

El 9 de desembre de 2014, ara fa set anys, Terrassa va patir una forta ventada que va deixar dues víctimes mortals, una vintena de ferits i moltíssims danys materials. L’alcalde Jordi Ballart ha volgut aquest dijous fer un recordatori per a la família dels dos joves terrassencs finats, de 15 i 27 anys, que van veure’s atrapats per culpa de la caiguda d’un mur de l’antiga fàbrica AEG, a l’avinguda de Jaume I. “Commemorem aquesta data amb dolor, amb un record per les víctimes i les seves famílies i, també, per a totes les persones que es van veure afectades” per la fatídica ventada.

Va fer un vent excepcional, amb ratxes superiors als 95 km/h (un fenomen fins aleshores sense precedents a la nostra ciutat) que va causar danys per més d’un milió d’euros i la pèrdua de més de 110 mil arbres, essent la zona de Can Bonvilar, una de les més afectades, amb la caiguda de més de 35 mil pins blancs, alzines i roures. Tot i que la caiguda d’arbres va ser una de les conseqüències més impactants, hi va haver moltes més afectacions. Equipaments cívics, culturals, esportius i comercials, habitatges i, fins i tot, el Parc Audiovisual, van patir desperfectes importants en façanes i teulades. Múltiples semàfors i senyalització de trànsit van caure i van quedar destrossats, contenidors bolcats, cotxes danyats… Les infraestructures ferroviàries també van quedar aturades i els subministraments de llum i aigua van patir continuats talls.

Tot plegat va deixar un escenari dantesc a la ciutat, que va haver d’afrontar no sols a la milionària pèrdua econòmica sinó també a la pèrdua de dues vides humanes. Una pèrdua agreujada perquè les dificultats per recuperar els cossos, va suposar que fins l’endemà no poguessin ser totalment identificades les víctimes. Immediatament, la zona on va passar la tragèdia es va convertir en un lloc d’homenatge i record, amb espelmes i cartes dedicades a les dues víctimes. Terrassa va decretar dos dies de dol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa