MónTerrassa
Serveis mínims per a la vaga de Rodalies
  • CA

El sindicat CGT ha convocat pel pròxim dimecres 14 d’agost la segona jornada de vaga de Renfe d’aquest estiu, coincidint amb l’inici del pont del dia 15 d’agost, una de les jornades en les quals s’espera més mobilitat en les vacances d’estiu. El sindicat reclama un augment de la plantilla de Renfe, a més de denunciar la “impossibilitat” de complir amb l’esperit de reducció de la jornada laboral setmanal a 37,5 hores davant la decisió de l’empresa d’aplicar-la diàriament, amb una disminució de 17 minuts del temps de treball, i no de forma acumulada, sumant dies lliures.

Es tracta del segon dels quatre dies d’aturades parcials dels treballadors de Renfe, després de la vaga realitzada el passat 31 de juliol, i suposarà una aturada de quatre hores entre les 12 i les 16 hores i entre les 20 i les 24 hores. Les pròximes dues jornades de vaga estan previstes pel 31 d’agost i l’1 de setembre.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han establert un serveis mínims del 40% per als trajectes de Rodalies durant la vaga parcial convocada pel sindicat CGT. Així, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda i de vuit del vespre a la mitjanit només circularan quatre de cada deu trens, mentre que fora d’aquestes franges el servei serà l’habitual. D’altra banda, durant el període d’aturades parcials, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona. Pel que fa els serveis Avant el serveis essencials són del 65%.

Segons ha explicat Renfe en un comunicat, els viatgers que resultin afectats per l’aturada podran sol·licitar un canvi o reemborsament del bitllet sense cap cost addicional. La convocatòria es repetirà el pròxim 30 d’agost i l’1 de setembre, coincidint amb l’operació tornada. El passat 31 de juliol ja es va celebrar una primera mobilització, que va tenir un seguiment que no va arribar al 3%, segons la companyia.

De 12.00 h a 16.00 h: 40%

De 20.00 h a 24.00 h: 40%

Resta del dia: servei habitual.

Es poden consultar els horaris en el buscador de les webs de Rodalies i Renfe, apps i telèfon d’informació 900 41 00 41.

Comparteix

Icona de pantalla completa