MónTerrassa
Segueix aquests trucs per estalviar energia a casa teva
  • CA
Amb un bon aïllament tèrmic pots estalviar molts diners en les factures | Cedida

!--akiadsense-->

Millorar l’eficiència energètica a la llar és fonamental per estalviar diners i minimitzar el canvi climàtic. Per fer-ho, cal un canvi d’hàbits i aplicar precaucions complementàries. Descobreix com fer-ho amb aquests senzills trucs que podràs aplicar fàcilment a casa teva:

A la cuina, a l’hora de preparar el menjar hi ha alguns recursos que et permeten estalviar electricitat:

  • És preferible utilitzar el microones per escalfar abans que el foc o el forn.
  • A l’hora d’utilitzar una paella o una olla, és recomanable cuinar amb una tapa, ja que la calor no s’escapa i els aliments s’escalfen abans.
  • Els electrodomèstics d’alta eficiència energètica és una altra forma d’estalviar, ja que el 55% de l’electricitat que consumeix una llar prové d’aquests aparells.
  • A la rentadora i el rentavaixelles, s’han d’utilitzar cicles curts (en el cas de la rentadora) i rentar amb aigua freda, ja que fer-ho amb aigua calenta pot implicar un consum des de 40% fins a un 90% més alt.

Al bany, podem estalviar aigua de forma molt senzilla:

  • Per rentar-se és millor dutxar-se en comptes de banyar-se i sempre que puguem.
  • Per netejar-nos la cara o les mans, és preferible fer-ho amb aigua freda.
  • Si solucionem els degotejos i fuites, a més, podrem estalviar molts diners en la factura de l’aigua.

Pel que fa a la calefacció i l’aire condicionat, la majoria de necessitats sorgeixen per les pèrdues de temperatura que s’originen a les finestres.

  • Un bon aïllament tèrmic ajudarà a aprofitar al màxim aquests aparells.
  • Per a l’hivern, un dels sistemes de calefacció més eficients és el del terra radiant, ja que implica un estalvi d’energia important i reparteix la calor de forma uniforme per tota la casa.
  • A l’estiu, l’aire condicionat ha de fixar-se a 25°, ja que per cada grau menys es consumeix un 8% més d’energia.

Segons un estudi de la Unió Europea, els electrodomèstics en stand by produeixen una despesa energètica de 7.000 milions d’euros a l’any i són els causants de 20 milions de tones d’emissions de CO?. Per evitar-ho, és molt recomanable utilitzar regletes anti stand by, ja que permeten apagar tots els aparells totalment estalviant-nos més de 40 euros a l’any.

Amb aquests petits canvis d’hàbits podràs estalviar en les teves factures fent de la teva llar un espai més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Establir un nou model energètic és fonamental per garantir la salut del nostre planeta | Cedida

!--akiadsense-->

Endesa, per la seva banda, també ha marcat el desenvolupament sostenible com un pilar essencial de la seva estratègia empresarial en els darrers anys. Per continuar en una línia de treball on es respecti el medi ambient, la companyia elèctrica ha desenvolupat el Pla Estratègic seguint aquestes polítiques.

La companyia està treballant per evolucionar cap a un model digitalitzat més sostenible i respectuós amb el medi ambient per aconseguir així els objectius climàtics marcats per la Unió Europea. Entre aquests objectius, Endesa s’ha marcat reduir un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle i millorar l’eficiència energètica en un 20% en menys de dos anys.

El treball que està fent Endesa per aconseguir una major eficiència energètica inclouen diverses mesures: des de l’optimització dels processos de generació d’energia fins a la reducció de pèrdues a les xarxes de producció i edificis residencials. Aquests esforços, que ja es van fer durant el 2017 van aconseguir unes millores excel·lents: gràcies al desenvolupament de programes de millora energètica, la companyia es va estalviar 415 giga Joules d’energia. A més, també es van impulsar canvis de conducta entre els empleats, que van afavorir una utilització més racional de l’energia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa