MónTerrassa
Sanitat retira un altre lot de fuet procedent d’Espanya per salmonel·la
  • CA
fuet

!--akiadsense-->

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Sanitat, ha demanat retirar immediatament un lot del producte ‘Fuet Cabanes’ per la presència de salmonel·la entèrica serotip ‘Typhimurium’, amb la qual cosa ja hi ha 8 lots afectats des que va saltar l’alarma sanitària a França el passat 4 de setembre.

Segons informa l’agència, el producte l’ha elaborat l’empresa catalana Embotits Solà que distribueix a través de diferents marques comercials: Cabanes, Embotits Solà, La Granja, Calet, Solà i Maó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d’Or, Tapes Pape, Julian Mairal i Reketukas.

Els quatre primers lots (20/22-03; 20/26-02; 20/26-03 i 20/27-01) es van distribuir majoritàriament a França, tot i que una part també a Catalunya i Aragó, com també a Bèlgica i Andorra. La setmana passada es van retirar tres lots més(20/22-02; 20/08-01; 20/08-02), dels quals tan sols el 20/22-02 es va distribuir a Espanya, en concret a Andalusia, Aragó, Illes Canàries, Cantàbria i Madrid.

Els lots 20/08-01 i 20/08-02 es van distribuir íntegrament a Lituània. Aquest dimarts, Catalunya, a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), ha informat a l’AESAN que ha retirat el lot 20/29-04 distribuït a Catalunya i Lituània. Fins ara no s’ha confirmat a Espanya cap cas associat amb aquesta alerta. No obstant això, es recomana no consumir aquests productes, retornar-los al punt de venda i, en cas d’haver consumit els lots afectats i presentar qualsevol simptomatologia compatible amb salmonel·losi, es recomana anar a un centre de salut. La presència de salmonel·la entèrica serotip ‘Typhimurium’ als aliments pot suposar un risc per a la salut de les persones que els consumeixen (principalment diarrea o vòmits acompanyats de febre i mal de cap).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa