MónTerrassa
Sandro Rosell i la dona, de Terrassa, detinguts per blanqueig de capitals
  • CA

Sandro Rosell, expresident del Barça. | FCB

La Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil han detingut, aquest dimarts al matí, l’expresident del Barça Sandro Rosell i la seva esposa, la terrassenca Marta Pineda, en una operació contra el blanqueig de capitals. Segons han informat El Mundo i El Confidencial, Rosell i Pineda lideraven una trama empresarial i financera que ocultava una gran fortuna.

L’anomenada Operació Rimet -el cognom d’un antic president de la FIFA- té l’origen als Estats Units. L’FBI, la policia americana, ha col·laborat amb la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) per tal de descobrir qui hi ha al darrera de l’enorme trama de suborns i comissions il·legals produïda a la FIFA i el seu entorn. En una de les moltes branques, les pistes han acabat duent fins a Sandro Rosell, de qui s’ha descobert una organització empresarial il·lícita que amagava una gran quantitat de diners en circulació a través de paraïsos fiscals.

Els investigadors creuen que Rosell forma part de l’entramat de suborns i comissions de la FIFA en l’àmbit del Brasil, des que l’expresident blaugrana formés part de la marca de roba Nike i signés un contracte milionari amb la Confederació Brasilera de Futbol, presidida pel seu amic Ricardo Teixeira. Anys més tard de l’acord entre Nike i la CBF, Rosell va segellar nous negocis privats amb la selecció brasilera, entre els quals s’hi troba la venda de drets esportius i d’imatge i la disputa d’un partit amistós.

La magistrada de l’Audiència Nacional que duu el cas, Carmen Lamela, ha ordenat l’embargament de 10 milions d’euros de la família Rosell-Pineda i d’una cinquantena de propietats valorades en 25 milions d’euros. Segons El Confidencial, aquests actius pertanyen a la parella, tot i que la utilització de testaferros n’ha dificultat la troballa per no constar-ne oficialment al seu nom. L’operació s’està realitzant a Barcelona, Girona, Lleida i Andorra.

BSM, amb testaferro

L’home que, teòricament, va comprar l’empresa Bonus Sports Marketing a Sandro Rosell, l’empresari libanès Shahe Hanessian, també ha estat detingut en l’operació Rimes contra el blanqueig de capitals com a presumpte testaferro de l’expresident blaugrana. Rosell va assegurar que, un cop fos president del Barça, vendria la seva empresa per no incórrer en un possible conflicte d’interessos. Mesos més tard de proclamar-se guanyador, l’empresari barceloní la va cedir a l’excompany d’ESADE que aquest dimarts ha estat detingut. La policia considera que Hanessian era un testaferro de Rosell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan a maig 23, 2017 | 09:17
    Juan maig 23, 2017 | 09:17
    Venga que pase el siguiente. Este era el de que Neymar costo 57.1 y punto, jajaja. Y punto decía... Valores que bonita palabra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa