El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que demanarà al Congrés dels Diputats una tercera pròrroga de l’estat d’alarma per tal d’allargar el confinament fins, com a mínim, el dia 9 de maig. Així ho comunicarà també als presidents de les comunitats autònomes en una videoconferència aquest diumenge. En una roda de premsa des del Palau de la Moncloa, ha reconegut que el país “no es troba encara” en una situació per començar a aplicar una desescalada del confinament.

Es tractaria d’una decisió presa, segons ha informat, després d’haver-ho estat consultant amb el Comitè Científic que assessora l’Executiu de PSOE i Podemos. Per altra banda, també ha avançat que els nens i nenes de l’Estat espanyol podran començar a sortir al carrer a partir del 27 d’abril. No ha concretat gaire més sobre aquesta mesura perquè ha reconegut que encara s’ha d’estudiar amb més profunditat amb el Comitè Científic, però ha puntualitzat en les preguntes per part de la premsa que el punt de referència sobre el sostre d’edat és la Llei de Salut Pública, que són els 12 anys. Sánchez ha agraït “l’esforç” dels ciutadans espanyols durant totes aquestes setmanes i ha celebrat que l’índex de reproducció del virus a l’Estat ja estigui per sota de l’1.

No obstant, ha afirmat que “no es pot regalar terreny” al coronavirus. Ara bé, també ha assegurat que a partir d’aquest mes de maig l’estat d’alarma canviarà i serà llavors quan es preveu que hi hagi mesures de desescalada.

Nou comentari

Comparteix