MónTerrassa
Sàmper: “S’està invertint la corba” pels efectes de la reobertura de la restauració

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha alertat aquest dimarts que “s’està invertint la corba” perquè “es comencen a veure els efectes de la reobertura del primer tram per exemple de la restauració”. Durant l’acte de presentació del calendari solidari “Bombers amb Causa” del 2021 el conseller ha recordat que el canvi de tram està supeditat a una Rt menor de 0,9 i l’última dada és de 0,84. Ha insistit que les restriccions de mobilitat no es modificaran el cap de setmana vinent encara que hi hagi el pont de la Puríssima, i per tant que les limitacions de mobilitat seran del dijous a la nit al dilluns al matí: “no podem prohibir que la gent se’n vagi però diem que seria molt millor que la gent no marxés”, ha afirmat.

“Sabem que molta gent deu estar esperant per marxar a les segones residències des de dijous a la nit com ja s’ha fet les darreres setmanes”, ha reconegut Sàmper. Això no obstant, ha alertat en la conveniència de complir les restriccions d’interacció social i s’ha referit a les dades d’evolució de la pandèmia d’aquest dimarts.

“Això comença a tirar cap amunt, i ho hem vist avui mateix, demà veurem si la tendència segueix amunt, i alerta perquè el canvi de tram està supeditat a què l’Rt estigui a sota del 0,9 i ja estem a 0,84. Siguem molt rigorosos perquè això s’ha aplanat primer i avui ha començat a pujar, i això vol dir que s’està invertint la corba. Això no és gens menor”, ha exposat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa