MónTerrassa
Usuaris del CST reprenen les visites i tallers al Museu de la Ciència

Usuaris del Consorci Sanitari de Terrassa han reprès les visites guiades i tallers al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. Ha estat aquest mes de març que l’equipament ubicat a la Rambla d’Ègara ha recuperat aquestes activitats destinades als pacients dels diversos centres del CST. Aquestes activitats ofertes són fruit d’un treball conjunt entre les dues institucions per adequar les visites, les activitats i els materials didàctics del Museu als usuaris de les instal·lacions del CST.

D’una banda, hi ha les visites guiades i tallers al Museu per als usuaris del Centre de Salut Mental d’Adults CST (Hospital de Dia), els Serveis de Rehabilitació Comunitària (Terrassa i Rubí) i la Llar Sant Llàtzer per a gent gran. En el cas d’aquests col·lectius, es fan les activitats al Museu (enlloc de fer-les a les instal·lacions del CST) perquè “és una opció que aporta beneficis en diversos àmbits: la inclusió d’aspectes emocionals i vivencials; l’oportunitat de moure’s i sortir dels seus ambients habituals per fer activitats motivadores; el foment de l’interès i la descoberta, i la potenciació de la relació amb l’entorn i amb els companys i els monitors del MNACTEC”, expliquen en un comunicat des del Consorci.

Actualment s’ofereixen tres propostes d’activitats al Museu: una visita a l’exposició “Bombers 40 anys”, que fa un recorregut per les quatre dècades d’història dels Bombers de la Generalitat; una visita a l’exposició “Una MIRada a l’espai”, que mostra la vida una estació espacial a través d’una maqueta a mida real de l’antiga estació orbital MIR, i la visita “El tèxtil”, en què els visitants coneixen el procés de producció industrial llaner tal com es feia a principis de segle.

Activitats per als serveis de Geriatria i pediatria

Per altra banda, també s’organitzen activitats per als pacients hospitalitzats de Geriatria i Pediatria de l’Hospital de Terrassa, les quals es fan al mateix hospital. En aquest cas, són els monitors del MNACTEC els que es desplacen i donen a conèixer el Museu d’una manera diferent, amb l’organització de tallers, acompanyats del servei de voluntaris de l’Hospital.

Per als pacients de Pediatria, s’organitza el taller “Les abelles són robots?”, adreçat a infants de 3 a 6 anys, en què poden familiaritzar-se amb la robòtica jugant amb un robot programable en forma d’abella. També s’ofereix als pacients de Geriatria hospitalitzats la proposta “La maleta dels records”, que relaciona els objectes patrimonials conservats al Museu amb la memòria i els records.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa