MónTerrassa
Tornen a empitjorar els indicadors de la Covid a Terrassa

Després de setmanes amb dades de la Covid-19 la baixa, les xifres a Terrassa tornen a augmentar, segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 10 de juny de 2022. El més de juny ha començat amb un empitjorament dels indicadors de la pandèmia, marcat per un repunt dels nous casos positius, un augment del nombre de pacients ingressats als centres hospitalaris, i les defuncions fregant els 700 morts.

Aquesta darrera setmana -del 4 al 10 de juny- s’han registrat un total de 398 nous casos positius a la ciutat, 5 més que la setmana anterior, i 48 més que fa dues setmanes. Tot i que el repunt és molt lleuger, trenca un seguit de diverses setmanes consecutives amb els nous positius a la baixa. En paral·lel, també augmenten els nous contagis registrats diàriament: De mitjana, s’han registrat 57 nous casos positius al dia al llarg d’aquesta darrera setmana.

La velocitat de reproducció torna a estar per sobre d’1

Pel que fa al risc de rebrot i la velocitat de reproducció (Rt), disminueixen respecte la setmana anterior, però augmenten significativament respecte fa dues setmanes. Per una banda, el risc de rebrot es troba actualment a 369 punts, mentre que fa dues setmanes estava a 288. Per altra banda, la velocitat de reproducció,que mesura la mitjana de persones que un infectat pot contagiar en un cert període de temps, torna a superar el número 1. Aquesta és una mala notícia, ja que quan aquest indicador passa d’1, significa que l’epidèmia creix. Concretament es troba a 1,07, mentre que la setmana passada estava a 0,79.

Augmenten els pacients ingressats i les defuncions freguen els 700 morts

El nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa pateix un gran augment, passant de 36 a 52 pacients en una setmana, és a dir, 16 persones ingressades més. Això es tradueix en que aquesta setmana, de mitjana, s’han ingressat més de dos pacients per Covid al dia.

El mes de juny també ha començat amb males notícies pel que fa a les defuncions pel virus. En aquestes dues setmanes s’han registrat fins a 4 noves morts, el que augmenta el nombre de morts per Covid des de l’inici de la pandèmia a 699, gairebé fregant els 700.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa