MónTerrassa
Terrassa penja el retrat d’una nova Terrassenca Il·lustre
  • CA

Terrassa penja el retrat d’una nova Terrassenca Il·lustre. El de la la primera dona en ocupar un escó dins la sala de plens de l’Ajuntament egarenc.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat de la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín; de portaveus dels Grups Municipals; i de membres de la Corporació Local; participaran en l’acte de col·locació del retrat de Quitèria Tarragó
Casellas a la Galeria dels Terrassencs i Terrassenques Il·lustres.

El Ple municipal de juliol de 2021 va aprovar per unanimitat elevar al Ple municipal ordinari la concessió

El Ple de juliol de 2021 va aprovar per unanimitat elevar la concessió dels màxims honors ciutadans a la primera dona regidora en la història de Terrassa. El dia 26 de novembre de 2021, es va aprovar.

Quitèria Tarragó i Casellas (Les Piles, la Conca de Barberà,1896 – Vilafranca del Penedès, Alt Penedès, 1980) el juliol de 1937 va fer-se càrrec de la regidoria de Cultura i d’Acció Social. Llevadora de professió, va ser una sindicalista i política destacada, i una oradora brillant.

Acabada la guerra, va ser víctima de la repressió franquista degut a la seva activat sindical, política i professional

Acabada la guerra, va ser víctima de la repressió franquista degut a la seva activat sindical, política i professional i va ser condemnada a dotze anys de presó. La repressió va afectar també la seva activitat professional i va ser obligada a abandonar Terrassa. La seva lluita i la d’altres dones del període republicà van ajudar a obrir la porta a altres dones en l’accés a la política i al servei a la ciutat.

Dia: 28 de juny de 2022
Hora: 18 h
Lloc: Saló de Sessions de l’Ajuntament de Terrassa (Raval de Montserrat, 14-16)

L’acte comptarà amb una glossa a càrrec de la historiadora Teresa Rodríguez, amb la presència de l’artista que ha fet el retrat, Sofia Ugarte, i amb la intervenció de Joan Humet, besnebot de Quiteria Tarragó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa