MónTerrassa
Terrassa supera les 700 morts per Covid
  • CA

Les dades de la Covid-19 s’han disparat aquesta última setmana a Terrassa. Els nous positius, el risc de rebrot, la taxa i la velocitat de reproducció han augmentat significativament els darrers set dies, així com el nombre de morts pel virus, que ja ha superat les 700 morts. L’últim balanç del Departament de Salut actualitzat el 23 de juny indica que aquesta última setmana s’han registrat 3 noves morts, mentre que la setmana anterior no se’n van registrar cap. Això es tradueix en que el total de morts exactes des de l’inici de la pandèmia el març de 2020 són 702.

El nombre de pacients ingressats als centres hospitalaris de Terrassa també augmenten dràsticament. Mentre que la setmana anterior els pacients ingressats eren 39, ara n’hi ha un total de 56. Això es tradueix en que en tan sols set dies el nombre ha augmentat en 17 pacients, més de 2 pacients nous de mitjana diaris.

Pel que fa als nous contagis, aquesta setmana -del 17 al 23 de juny- s’han registrat més de 200 nous positius. En total, 211. Amb aquest augment, els nous contagis d’aquesta setmana se situen a 570. En paral·lel, els nous contagis registrats a diari augmenten fins a una mitjana de 81 nous positius al dia.

El risc de rebrot gairebé arriba als 600 punts

El risc de rebrot també s’ha disparat 250 punts més que la setmana passada, passant de 321 a 571 punts, el que significa que Terrassa encara es troba en una situació de risc de rebrot molt alt. En quant a la velocitat de reproducció, se situa a 1,43, mentre que la setmana anterior es trobava per sota d’1. Aquest augment és una mala notícia, ja que aquest indicador es trobi per sobre de l’1, significa que l’epidèmia creix.

La setena onada de la Covid-19 preocupa

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut aquest dimecres que la situació de la setena onada de la covid els preocupa, però ha opinat que “la majoria de la població pot i hauria de fer vida normal”. Tampoc s’ha mostrat partidari de recuperar restriccions. No obstant, recomana prudència i utilitzar mascareta amb la gent gran. Ha afegit que onades com l’actual seran habituals i que la població “s’hi haurà d’acostumar”. A més, ha assenyalat que si el percentatge de vacunació de la tercera dosi fos com el de la primera i segona, “la magnitud d’aquesta onada hauria sigut notablement inferior”. També ha reconegut que “és molt probable” que calgui desprogramar activitat per les baixes del personal sanitari contagiat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa