MónTerrassa
La taxa de positivitat per Covid a Terrassa cau fins a un 14,3%
  • CA

La taxa de positivitat per Covid-19 a Terrassa cau fins a un 14,3%, mentre que la setmana passada es trobava gairebé a un 17%, tal i com indica l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat el dia 17 de juny. Aquest indicador calcula el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes, el que es tradueix en que, del total de les proves fetes aquesta última setmana a la ciutat, un 14,3% han donat un resultat positiu.

Aquesta darrera setmana -de l’11 al 17 de juny- s’han realitzat un total de 2.433 proves per detectar el virus a la ciutat, de les quals 1.250 han estat PCRs i 1.183 han estat tests d’antígens. Amb un 14,3% de taxa de positivitat respecte el total de proves fetes, significa que s’han registrat un total de 350 nous positius, 63 positius menys que la setmana anterior. En paral·lel, els nous contagis registrats al dia també disminueixen fins a 50 nous positius detectats de mitjana.

D’aquests 350 nous contagis, la majoria son dones. Concretament, un 58% son dones i un 42% son homes. La mitjana d’edat dels nous positius es troba actualment a 55,14 anys.

El risc de rebrot cau per sota dels 300

El risc de rebrot continua disminuint fins a situar-se a menys de 300 punts. Actualment, l’indicador es troba a 296 punts, mentre que la setmana passada es trobava a 386. Tot i aquesta disminució, Terrassa encara es troba en un risc de rebrot molt alt (ja que a partir de 100 es considera molt alt).

Pel que fa a la velocitat de reproducció, també disminueix i se situa per sota d’1. Actualment es troba a 0,90 el que es tradueix en que l’epidèmia disminueix.

Les defuncions gairebé freguen les 700 morts

A l’igual que la resta d’indicadors, el nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa cau en picat. Mentre que la setmana passada hi havia 52 pacients ingressats, actualment n’hi ha menys de 20, concretament 18. En altres paraules, el nombre s’ha reduït fins a tres vegades en tan sols una setmana.

Les defuncions gairebé freguen les 700 morts. Actualment, el total de defuncions registrades des de l’inici de la pandèmia és de 699 morts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa