MónTerrassa
La taxa de positivitat per Covid a Terrassa baixa fins un 15,5%
  • CA

La taxa de positivitat per Covid-19 a Terrassa baixa fins a un 15,5%. Aquest indicador calcula el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes, el que significa que, del total de les proves fetes aquesta última setmana a la ciutat, un 15,5% han donat un resultat positiu. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 20 de maig 2022, la setmana passada la taxa es trobada a gairebé un 17%. 

En total, aquesta setmana -del 14 al 20 de maig- s’han realitzat 3.016 proves per detectar el virus, de les quals 1.594 han estat PCRs i 1.422 han estat tests d’antígens. El 15,5% dels resultats positius d’aquestes proves es tradueix en un registre de 466 nous contagis, 96 contagis menys que fa una setmana i 83 menys que fa dues. Així doncs, els nous contagis tornen a disminuir. Amb aquesta xifres, un total de 77.414 terrassencs i terrassenques ja han passat el virus des del març de 2020.

Del total de casos positius, un 60,30% son dones i un 39,70% son homes. La mitjana d’edat dels nous contagis continua apropant-se als 55 anys, situant-se actualment als 54,93.

La velocitat de transmissió baixa d’1

A part de la taxa de positivitat i els nous contagis, la velocitat de transmissió (Rt) torna a baixar d’1. Aquest indicador, mesura la mitjana de persones que un infectat pot contagiar en un cert període de temps, portava un mes amb les xifres en augment. Amb la xifra per sota d’1, significa que l’epidèmia disminueix.

A més a més, el risc de rebrot també cau fins a 391 punts, mentre que la setmana passada es trobava a 527. 

Es manté el nombre de pacients ingressats

Pel que fa al nombre de pacients ingressats als centres hospitalaris, la xifra es manté estable, al voltant de la trentena. Actualment hi ha un total de 31 pacients ingressats, un mes que la setmana passada. Pel que fa les defuncions, aquesta setmana s’han registrat dues noves morts pel virus, el que eleva el nombre de defuncions des de l’inici de la pandèmia a 694.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa