MónTerrassa
Un cicle de tallers amb remeis i consells per tenir cura de la salut
  • CA

Un cicle de tallers amb remeis i consells per tenir cura de la nostra pròpia salut. Aquesta és la nova proposta del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) per aquest mes de gener i febrer. Son un total de quatre sessions emmarcades en un mateix objectiu: donar a conèixer les eines i els coneixements per tenir cura de la salut a partir d’elements del nostre entorn. La primera de les jornades serà una conferència i portarà per títol “Cures tradicionals: què podem fer amb el que tenim a mà quan tot falla”. Anirà a càrrec de la infermera Rosa Ferrer de Dios, tindrà lloc el 24 de gener i es farà a dos quarts de set de la tarda (18.30h).

De fet, tot el cicle dedicat a cures tradicionals està organitzat i coordinat per la mateixa infermera i professora Ferrer. I el MNACTEC l’emmarca dins de les activitats paral·leles de l’exposició que es pot veure al Museu de la Ciència fins al pròxim 19 d’abril, Els medicaments a Catalunya. Empresa, ciència i innovació per a la salut”.

Els coneixements de cures tradicionals són d’especial utilitat per tractar dolor, caigudes, problemes circulatoris, tos, etc. i en situacions d’emergència o de catàstrofes naturals. Aquestes tècniques i sabers tradicionals poden ajudar a una millor qualitat de vida i a tractar algunes dolències lleus, tot i que no impliquen renunciar a consultar el professional de la salut ni deixar de prendre la medicació prescrita per aquest.

Sessions del cicle

· Dimarts 24 de gener, a les 18:30 h | Conferència “Cures tradicionals: què podem fer amb el que tenim a mà quan tot falla”, a càrrec de Rosa Ferrer de Dios. Una xerrada encarada a descobrir els recursos que tenim en el nostre entorn que poden ser útils per a la nostra salut en situacions d’excepcionalitat com un desastre natural, una guerra o una caiguda tecnològica.

· Dijous 2 de febrer, a les 18:39 h | Taller d’hidroteràpia i fitoteràpia. S’hi exposarà com l’aigua i les plantes medicinals poden ajudar la nostra salut de diverses maneres: calmar dolors, millorar la circulació, baixar la febre, alleujar els símptomes d’al·lèrgies, fer els primers auxilis en situacions d’emergència, etc.

· Dijous 9 de febrer, a les 18:30 h | Taller de recursos casolans per tenir cura de la nostra salut. Es mostrarà com la mel, l’oli d’oliva, la llimona i altres ingredients que podem trobar a la cuina poden ajudar a tenir cura de ferides, facilitar el trànsit intestinal, tractar fongs, cuidar la pell o calmar dolors, picors i al·lèrgies.

· Dijous 16 de febrer, a les 18:30 h | Taula rodona “Medicina artesanal o medicina industrial?”. Es debatrà al voltant de les experiències dels participants en moments en què fallen les tecnologies i sorgeix la necessitat d’emprar les cures tradicionals. El meteoròleg Francesc Mauri moderarà el col·loqui entre el periodista Lluís Caelles, el metge Josep M. Sans, la infermera Rosa Ferrer i Rosa Raventos, d’Uriach Natural Consumer Healthcare.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa