MónTerrassa
La salut de la població de Vacarisses i Rellinars serà estudiada a fons
  • CA

La salut de la població de Vacarisses i Rellinars serà estudiada a fons. L’Equip d’Atenció Primària Montserrat, de l’ICS Catalunya Central, serà el responsable de dur a terme un diagnòstic comunitari de salut de quatre municipis. A més dels dos mencionats, s’hi sumen Monistrol i Castellbell i el Vilar. L’objectiu és “detectar les necessitats de salut física, mental i emocional” que tenen els habitants d’aquestes localitats, les quals formen part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Montserrat.

En un comunicat de l’ICS es detalla que també s’aprofitarà per estudiar les entitats i recursos comunitaris que generen salut en la població. Aquesta acció compta amb el suport dels ajuntaments dels municipis afectats, i és fruit de les reunions que s’han dut a terme entre el referent de benestar emocional i comunitari de l’EAP Montserrat, Aleix Hildebrandt, i els representants consistorials.

Implicació dels ajuntaments i Salut

En la darrera trobada on s’ha aprovat oficialment realitzar aquest diagnosi, hi havia Olga Serra, primera tinent d’alcaldia i regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Vacarisses; Olga Urraca, regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat; Marta Roqué, alcaldessa de l’Ajuntament de Rellinars, i Neus Palacios, regidora de Salut de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar.

En aquest sentit, totes les parts implicades s’han compromès a dur a terme aquest diagnòstic comunitari de les necessitats de salut de la població, el qual s’iniciarà l’any vinent. Es recopilaran dades quantitatives (demogràfiques, mèdiques, etc) i després es realitzaran entrevistes amb grups focals de població (per edat, lloc de residència, etc) per determinar quins actius i mancances de salut detecten.

Des de l’ICS indiquen que amb tota aquesta informació recopilada s’ha de facilitar la presa de decisions per part dels ajuntaments per millorar l’estat de salut de cada una de les comunitats en què es realitza l’estudi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa