MónTerrassa
Professionals de la salut de Terrassa es formen en malalties renals
  • CA

Professionals de l’àmbit de la salut de Terrassa han dut a terme una formació sobre malalties renals. Aquest divendres, dia 28 d’octubre, la sala d’actes Joan Costa Roma de l’Hospital de Terrassa ha acollit una trobada del Comitè de Malaltia renal crònica, format per personal del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT). La jornada d’actualització destinada a l’àmbit assistencial de l’Atenció Primària ha aplegat prop de 70 professionals d’ambdues entitats.

La inauguració ha anat a càrrec de Jaume Boadas, director assistencial del CST i Teresa Clanchet, directora assistencial de l’Àmbit Ambulatori de l’HUMT. Boadas ha exposat que la malaltia renal “és un problema de salut pública amb una mortalitat prematura i moltes implicacions socials i econòmiques”, mentre que Clanchet, ha afirmat que “es tracta d’una malaltia infradiagnosticada a l’Atenció Primària i que hem de posar tots els recursos per a diagnosticar a temps i, així, oferir una millor atenció”.

Jornada d’actualització sobre malalties renals cròniques amb professionals de CST i Mútua Terrassa | CST

Taules rodones i conferències amb experts

Seguidament Mònica Pou, metgessa adjunta del Servei de Nefrologia ha fet la presentació de l’acte i ha donat la paraula ala primera taula de la jornada. Sota el títol Morfologia i pla de seguiment de lesions renals hi ha participat Hector Fonollosa i Pamela Àvila, metges residents del Servei de Radiologia del CST i M. Dolors Esteba, cap del Servei de Diagnòstic per la Imatge del CST.  Ha moderat la taula Soraya Mota, directora del CAP Sant Llàtzer del CST.

Després ha estat el torn de la taula Anèmia a la malaltia renal crònica, a càrrec d’Aleix Cases, metge adjunt del Servei de Nefrologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i moderada per Eva Romero, metgessa d’Atenció Familiar i Comunitària del CAP Terrassa Nord del CST. La següent taula ha estat Què ha de saber el/la metge d’atenció primària sobre el tractament substitutiu renal, a càrrec Beatriz Joven, metgessa d’Atenció Familiar i Comunitària del CAP Sant Cugat de l’HUMT.

L’han seguit Instrucció sobre tècniques i complicacions freqüents, a càrrec de Verònica Duarte, metgessa adjunta del Servei de Nefrologia del CST i Casos de pacients en tractament substitutiu renal i malaltia renal crònica avançada, a càrrec d’Irati Tapia, metgessa adjunta del Servei de Nefrologia del CST i Lídia Gonzalez, metgessa d’Atenció Familiar i Comunitària del CAP Can Roca del CST.

La cloenda ha anat a càrrec de Mònica Pou, metgessa adjunta del Servei de Nefrologia del CST.

Jornada d’actualització sobre malalties renals cròniques amb professionals de CST i Mútua Terrassa | CST

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa