MónTerrassa
Els pacients ingressats per Covid cauen a la meitat en una setmana

El nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa s’ha reduït a la meitat en una setmana. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 27 de maig 2022, aquesta darrera setmana hi ha hagut un total de 16 pacients ingressats, mentre que la setmana anterior n’hi havia 31.

Fa unes setmanes que el nombre de pacients ingressats per Covid es troba al voltant de la trentena, una xifra que s’ha mantingut des fa un mes, aproximadament. Caldrà esperar a les xifres de les properes setmanes per comprovar si aquest indicador segueix una tendència a la baixa o simplement ha estat una davallada puntual

En quant a les defuncions, aquesta última setmana s’ha registrat una nova mort per Covid. Amb aquesta nova defunció, el nombre de morts pel virus des de l’esclat de la pandèmia gairebé arriba als 700, exactament a 694.  

Gairebé 200 nous contagis menys

A part de la davallada del nombre de pacients, també cauen els nous contagis registrats. Aquesta setmana -del 21 al 27 de maig- s’han detectat 325 nous positius, mentre que la setmana anterior se’n van registrat 514. És a dir, s’han detectat gairebé 200 nous contagis menys en set dies. 

La taxa de positivitat també cau en picat. Al llarg de la setmana s’han realitzat 2.651 proves per detectar el virus -de les quals 1.452 han estat PCRs i 1.199 han estat tests d’antígens-. Amb 325 proves positives del total, significa que el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes disminueix fins a un 12,26%.

Del total de casos positius, un 62,15% son dones i un 37,85% son homes. La mitjana d’edat dels nous contagis ja supera els 56 anys, situant-se actualment als 56,59.

El risc de rebrot també cau a la meitat

Els risc de rebrot també pateix una forta caiguda aquesta setmana. L’indicador es redueix gairebé a la meitat: actualment es troba a 263 punts, mentre que la setmana passada se situava a 439 punts. 

La velocitat de transmissió (Rt) continua disminuint a bon ritme per sota d’1. L’indicador que mesura la mitjana de persones que un infectat pot contagiar en un cert període de temps, actualment es troba a 0,75, mentre que la setmana passada estava a 0,94. Amb la xifra per sota d’1, significa que l’epidèmia disminueix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa