MónTerrassa
El nombre de pacients ingressats per Covid a Terrassa arriba a 60
  • CA

El nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa ja arriba al 60. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 30 de juny de 2022, aquesta xifra augmenta en 4 ingressos respecte la setmana anterior, mentre que respecta fa dues setmanes augmenta en 21 nous ingressos. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va pronosticar el passat divendres que arribaria un estiu amb un sistema sanitari “atapeït” per la setena onada.

L’última vegada que es va arribar a una seixantena d’ingressats pel virus a Terrassa va ser el mes de febrer, durant la sisena onada. L’augment del nombre d’ingressos d’aquesta setmana ha estat un dels més significatius des de llavors, passant de 39 a 60 ingressats en tan sols dues setmanes.

Els nous contagis continuen augmentant. Aquesta darrera setmana -del 24 al 30 de juny- s’han registrat 651 nous positius, 61 contagis més que la setmana passada. En paral·lel, els nous contagis registrats a diari també augmenta fins a una mitjana de 93 nous positius al dia.

Gairebé una quarta part del total dels tests son positius

A més a més, també augmenta la taxa de positivitat, que indica el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes: Gairebé una quarta part del total dels tests realitzats han donat un resultat positiu per Covid-19 aquesta darrera setmana a Terrassa. En els últims set dies s’han realitzat un total de 2.696 proves per detectar el virus a la ciutat -1.307 han estat PCRs i 1.389 han estat tests d’antígens- de les quals han sortit 651 contagis, el que es tradueix en un 24,14% de tests positius, gairebé un 25%.

Trilla espera que la tensió del sistema sanitari vagi a la baixa

Mentre que el conseller de Salut pronostica un estiu amb un sistema sanitari “atapeït”, el doctor i fins ara cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, espera que en les properes setmanes la tensió en el sistema sanitari vagi a la baixa al llarg d’aquest mes de juliol. En una entrevista a RAC1, Trilla ha recordat que la tensió al sistema sanitari és un “problema crònic” i que últimament s’ha agreujat per la pujada dels ingressos i pels contagis també entre el personal mèdic.

Això ha fet que el sistema hagi anat “més curt de personal”. “La gent està molt cansada, demanar un esforç més és molt difícil”, ha assenyalat el doctor, que ha destacat que el 50% de la població catalana s’ha contagiat amb la variant òmicron des del gener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa