MónTerrassa
MútuaTerrassa lluita contra l’estigma amb una exposició sobre salut mental

La Fundació Vallparadís MútuaTerrassa lluita contra l’estigma que sempre va associat quan es parla de salut mental amb una exposició molt especial. L’edifici docent de MútuaTerrassa, ubicat al carrer Sant Antoni, número 39, ha inaugurat aquest dilluns dia 10 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, la mostra titulada “Stop estigmes”, impulsada des de la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa.

Es podrà veure fins al pròxim dimarts 18 d’octubre, a la primera planta de l’equipament. I, posteriorment, com que té caràcter itinerant, passarà pel Casal Cívic de Sant Pere, del 19 al 23 d’octubre, i per la Biblioteca Central de Terrassa, del 24 al 30 d’octubre. D’aquesta manera, s’intentarà arribar al màxim de persones possibles amb l’objectiu d’oferir “una visió real de les persones amb trastorns mentals greus i contribuir a revertir l’estigma que sovint s’hi associa”.

Trencar amb la intolerància i el rebuig en les malalties mentals

“Stop estigmes” està protagonitzada pels mateixos residents de les llars-residències Casa Marquès i Triginta Salut Mental, ambdues gestionades per la mateixa Fundació Vallparadís. Són doncs fotografies amb imatges i protagonistes reals. “Certament l’estigma devalua l’autopercepció de la persona, en dificulta la seva inclusió social i comporta actituds d’intolerància i rebuig que genera malestar a les persones que els pateixen”, expliquen des de la Fundació, que esperen que amb aquestes instantànies captades de situacions quotidianes i habituals es visualitzi “el contrasta amb falses idees preconcebudes”, i així fer de “pont” per ajudar a “aproximar-se, entendre i conviure amb les persones que pateixen aquests trastorns”.

L’exposició forma part del conjunt d’activitats promogudes sota el paraigües de la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Terrassa i s’emmarca en el Pla Local de lluita contra l’estigma, el qual es va presentar el maig del 2021.

Exposició Stop Estigmes de la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa