MónTerrassa
MútuaTerrassa, finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus
  • CA

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa ha quedat finalista al XIIIa edició del Premi Europeu de Prevenció de Residus, en la categoria d’Empresa. El centre sociosanitari terrassenc ha competit amb una seixantena d’entitats i empreses d’arreu del continent gràcies al seu projecte emmarcat dins del Compromís Verd. MútuaTerrassa, per primera vegada a la seva història, ha estat escollida en el TOP3 -compartint podi amb una entitat portuguesa i una de basca- en una cerimònia de lliurament dels guardons que ha tingut lloc a Brussel·les.

El projecte “Visualització de resultats de la reutilització de material quirúrgic, suprimim les ampolles de plàstic d’un sol ús i dia sense paper”, va ser preseleccionat a mitjans d’abril, per l’Association of Cities and Regions for Sustainable Resource Management, entitat europea que fomenta la EWWR21.

Tèxtil quirúrgic reutilitzable

Josep Rull, director del Compromís Verd, ha posat en valor el fet d’haver esdevingut finalistes i ha explicat que “la proposta central de MútuaTerrassa en aquesta candidatura, la que fa referència a la cobertura tèxtil quirúrgica reutilitzable, ha evidenciat que és l’aposta més sostenible, rendible i fiable si pensem el futur en termes de sostenibilitat. Aquests tres conceptes, a més, s’han posat de manifest en el moment més crític d’aquest segle, en plena pandèmia de la Covid19, i ens han permès garantir l’abastiment de material de protecció per als nostres professionals i pacients, sense malbaratar recursos ni impactar en el medi ambient”.

Per la seva banda, Esteve Picola ha afegit que “realment ens sentim absolutament orgullosos d’haver arribat fins aquí, sobretot, tenint en compte que la nostra és una trajectòria de més d’una dècada pensant, treballant i innovant en termes d’economia circular aplicada a l’àmbit del tèxtil sanitari. En un món globalitzat on cada cop és més difícil diferenciar-se i, sobretot, distanciar-se dels grans productors i proveïdors mundials, haver ideat, implementat i ara ja abastit altres centres, amb aquesta solució de tèxtil quirúrgic reutilitzable és el que ens produeix major satisfacció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa