MónTerrassa
Mútua de Terrassa administra quimioteràpia a domicili

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa inicia un projecte d’administració de quimioteràpia a domicili amb traçabilitat en pacients hematològics. Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i la satisfacció dels pacients, el programa permet evitar
desplaçaments a l’hospital, descarregar als cuidadors i millorar l’adherència al tractament.

Possibilita a molts pacients amb càncer hematològic rebre quimioteràpia a casa seva

El Programa d’Administració de Quimioteràpia a Domicili que ha posat en marxa recentment el servei de Farmàcia i el d’Hematologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) possibilita a molts pacients amb càncer hematològic rebre quimioteràpia a casa seva. Es tracta d’una prova pilot que es va implementar a finals de l’any passat i la qual ha tingut molt bona acollida entre els pacients.

Una infermera especialitzada es desplaça al domicili del pacient per administrar-li el tractament en les mateixes condicions i seguretat que es duria a terme a l’Hospital de Dia Onco-hematològic de l’HUMT. Es tracta d’una prova pilot que es va implementar a finals de l’any passat i la qual ha tingut molt bona acollida entre els pacients que se n’han beneficiat.

Tots destaquen la comoditat

Tothom destaca la comoditat per a ells com pels acompanyants i la millora de l’adherència al tractament i la disminució del nombre de visites a l’hospital. S’han establert uns criteris específics de tipologia de pacients, esquema del tractament i estabilitat dels fàrmacs administrats- per determinar els potencials candidats. Ss’han prioritzat els pacients que resideixen a la zona d’influència de l’HUMT i que compten amb un cuidador principal. Pel que fa al tractament s’ha iniciat amb els de “ràpida administració” com són els subcutanis, i aquelles combinacions amb medicació oral que requereixen escalada de dosis, evitant en aquest últim cas l’ingrés hospitalari.

La implantació del programa en qüestió s’ha realitzat paral·lelament a la incorporació d’un sistema de traçabilitat mitjançant control remot

La implantació del programa s’ha realitzat paral·lelament a la incorporació d’un sistema de traçabilitat mitjançant control remot -el qual compta amb una trajectòria ja consolidada a l’Hospital de Dia Oncohematològic- que contribueix a garantir els màxims nivells de seguretat en l’administració i seguiment dels tractaments domiciliaris.

El sistema és una iniciativa pionera en aquest àmbit, la qual minimitza dràsticament la possibilitat d’errors ja que s’informatitza tot el procés -des de la prescripció fins a l’administració- i compta amb una traçabilitat màxima registrada a temps real.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa