MónTerrassa
Mútua celebra una jornada sobre anestèsia i reanimació en cirurgia toràcica

El servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Perioperatòria i del Dolor de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha organitzat la II Jornada d’Anestèsia i Reanimació en Cirurgia Toràcica amb la voluntat “d’abordar els principals reptes i particularitats en aquest àmbit”, exposa l’entitat. Serà el proper divendres 5 de maig i constarà de sessions formatives i casos clínics interactius, així com un bloc de tallers pràctics i simulació.

Aquesta segona jornada se celebra “fruit de l’èxit de convocatòria assolit en la primera edició”, expliquen. Juntament a una quinzena de professionals de l’HUMT, hi intervindran experts de l’Hospital Clínic, l’Hospital Gregorio Marañón, el Parc de Salut Mar, l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Conferències i tallers de la jornada sobre anestèsia i reanimanció

La benvinguda, prevista a dos quarts de nou, anirà a càrrec de Marc Bausili, cap del servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Perioperatòria i Salvadora Delgado, directora de l’Àmbit Quirúrgic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT). Acte seguit tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec de Mireia Serra, cap del servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT, que abordarà la situació actual de la cirurgia toràcica.

A continuació es tractarà la medicina perioperatòria, i seguidament es donarà inici a un bloc relatiu “als clàssics en cirurgia toràcica, en el marc del qual es parlarà sobre reptes i singularitats de l’anestèsia, la ventilació mecànica i protectiva, el maneig analgèsic i les complicacions postoperatòries”, exposen. La jornada també contempla un bloc centrat en els nous reptes com “la cirurgia toràcica en el pacient pediàtric, l’anestèsia en cirurgia toràcica robòtica i el maneig anestèsic en l’àrea fora de quiròfan”. A més, també es durà a terme la presentació de diversos casos clínics interactius.

La darrera part de la sessió està reservada als tallers i la simulació: Es duran a terme dues simulacions conduïdes per professionals de l’HUMT, així com dos tallers, un centrat en els dispositius de via aèria (tubs de doble llum i bloquejadors bronquials) i l’altre relatiu a la sonoanatomia de la paret toràcica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa