MónTerrassa
Mor Maya Recio, impulsora de la decoració d’Oncologia de MútuaTerrassa

Ha mort Maya Recio González (1971-2023), impulsora de la decoració d’Oncologia de les instal·lacions de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Resident a Sant Cugat del Vallès, va tornar al municipi des d’Anglaterra quan se li va detectar un càncer terminal amb un diagnòstic de vida de tres anys. Això era el 2017. Aquest dimecres dia 8 de març, ens va deixar.

Recio va arribar a Catalunya cercant una segona opinió i va ser així com va anar a parar a Mútua Terrassa, on se la tractava. I d’aquí és on va sorgir la idea del seu projecte solidari: donar vida a unes parets blanques, insulses i que acompanyen els pacients durant les llargues sessions de quimioteràpia.

Maya’s Illusion, un projecte amb ànima pròpia

El 2021, Mútua anunciava que se sumava a una iniciativa pionera en què apostava per l’alta decoració per “potenciar la vessant anímica i incidir en la qualitat de vida dels pacients oncològics”. El projecte general era “Maya’s Illusion” i va aconseguir transformar totes les àrees dels pacients amb càncer de l’HUMT -espais d’administració de quimio però també sales d’esperes i Consultes Externes- en zones decorades de la mà del prestigiós decorador Lázaro Rosa Violán Studio.

El projecte va ser guardonat per l’Habitat Clúster Barcelona. I Recio volia que Maya’s Illusion s’estengués a d’altres hospitals catalans i estatals. Ho va aconseguir amb l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Des de la Federació Catalana Entitats contra el Càncer han emès un comunicat en què lamenten el traspàs de Maya Recio, fundadora de la iniciativa Maya’s Illusion, i que havia col·laborat amb la mateixa FECEC, Junts contra el Càncer. “Des de la FECEC, la recordarem sempre amb molta estima i transmetem el nostre més sentit condol als seus familiars i amics”, afirmen.

També des de Maya’s Illusion han dit: “volem recordar els valors que van empènyer la Maya Recio a assolir la seva missió i que trobarem a faltar: il·lusió, empatia, generositat, compromís i excel·lència”. I Mútua Terrassa també ha mostrat el seu condol a amics i família i ha agraït haver deixat la seva empremta:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa