MónTerrassa
Menys de 20 ingressos per Covid als centres hospitalaris de Terrassa
  • CA

El nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa cau en picat. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat el 17 de juny, aquesta setmana hi ha menys de 20 pacients ingressats, concretament 18, mentre que la setmana passada hi havia un total de 52 pacients. És a dir, el nombre s’ha reduït fins a tres vegades en tan sols una setmana.

Aquesta disminució ve després d’una setmana on les xifres van augmentar significativament. L’anterior setmana es van registrar fins a 16 pacients més en set dies, passant de 36 a 52. Ara aquest nombre torna a disminuir i baixa de 20 pacients, una xifra que no es veia des de fa un mes.

Pel que fa a les morts pel virus, les defuncions freguen els 700. Aquesta setmana no s’ha registrat cap mort per Covid, el que es tradueix en que el nombre es manté en 699 defuncions des de l’inici de la pandèmia el març de 2020.

Cauen els nous positius

Pel que fa els nous contagis, aquesta darrera setmana -de l’11 al 17 de juny- s’han registrat 350 nous contagis, 63 menys que la setmana anterior, quan se’n van detectar 413. En paral·lel, els nous contagis registrats diaris també disminueixen: De mitjana, s’han registrat 50 nous contagis al dia.

Pel que fa la taxa de positivitat, l’indicador que calcula el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes, cau fins al 14,38%, quan la setmana passada estava al 16,8%. Al llarg de la setmana s’han fet 2.433 proves, de les quals 1.250 son PCRs i 1.183 son tests d’antígens. Del total, 350 proves han donat un resultat positiu.

La Rt baixa d’1: l’epidèmia disminueix

D’aquests nous contagis, un 58% son dones i un 42% son homes. La mitjana d’edat dels nous positius es troba actualment a 55,14 anys.

El risc de rebrot torna a disminueix gairebé 100 punts, passant de 386 a 296 en una setmana, tot i que Terrassa encara es torba en situació de risc de rebrot molt alt. En quant a la velocitat de reproducció, torna a baixar d’1, mentre que les anterior setmanes havia augmentat fins a superar la unitat. Actualment es troba a 0,90 el que es tradueix en que l’epidèmia disminueix.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau a juny 24, 2022 | 00:23
    Pau juny 24, 2022 | 00:23
    Avui a TV3 han dit, seguint un guió, "les UCIs es mantenen molt baixes". De debò que no tornaran a agafar gent que tingui com a mínim el nivell D de català? Una UCI no es pot mantenir ni alta ni baixa, allò que ho fa és la seva ocupació, o la freqüència d'ingressos, etc. (I consti que jo no tinc més nivell que el d'haver fet estudis bàsics). I sobre "la teva", afegir com a segon comentari que a aquestes alçades molts periodistes catalanoparlants no saben diferenciar en català "alleujar" i "alleugerir". Pagats amb els nostres impostos. I la meva germana, amb un nivell D envejable, periodista amb experiència, i sense feina. Colla d'endollats... Altra cosa són presentadors de 8tv que deixen anar excel·lències com "això olora malament" (o "això ensuma malament", aquesta setmana mateix), però formen part d'un canal privat i per tant no els podem exigir tant. Bon Sant Joan a tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa