MónTerrassa
L’Hospital de Terrassa exalça la importància de la recerca en genètica

L’Hospital de Terrassa ha exalçat la importància que té per a la societat l’avenç en la recerca sobre genètica. Ho ha fet en una jornada emmarcada dins del Dia Internacional de l’ADN i que ha comptat amb la presència de diversos professionals de l’àmbit de la medicina genòmica. El simposi ha estat organitzat per la Unitat de Genètica Molecular del Consorci Sanitari de Terrassa, i estava dirigit a metges i metgesses d’Atenció Primària i de totes les especialitats mèdiques que tracten pacients amb patologies hereditàries i càncer; MIR d’aquestes especialitats, personal d’infermeria i tècnics de Laboratori i Anatomia Patològica.

La inauguració ha anat a càrrec d’August Sàenz, president del CST; Jaume Boadas, director assistencial del CST i José Miguel Carballo, cap de la Unitat de Genètica Molecular del CST i codirector de la jornada.

August Sàenz ha donat la benvinguda i ha fet un salt en la història vint-i-cinc anys enrere. «Quan va arribar el Dr. Carballo al CST jo era cap de servei de l’Hospital de Terrassa. Vam preparar un curs de genètica per a professionals de gran nivell i renom que va resultar ser un èxit. Des de llavors el Dr. Carballo s’ha convertit en una institució al nostre centre, ha creat escola amb col·laboradors excel·lentment formats i avui està considerat un professional de reconegut prestigi». A més, Sàenz ha volgut posar de manifest la importància de la genètica molecular i de la immunologia per a «representar els pilars del futur de la ciència mèdica. Són els que ens han de donar respostes als enigmes que ens planteja la medicina», ha reblat.

Per la seva banda, Jaume Boadas ha presentat el CST com una organització sanitària integral, que té totes les línies assistencials, des de l’àrea pediàtrica i matern-infantil fins a l’àrea de geriatria. També ha fet èmfasi en el fet que des que va arribar el Dr. Carballo amb projectes de recerca d’alt nivell la Unitat de Genètica Molecular «dona un plus de qualitat al Consorci. Tota la organització s’ha impregnat de la genètica, tant des del punt de vista del diagnòstic de malalties com també del tractament», ha conclòs.

El Dr. Carballo ha tancat el torn d’intervencions de benvinguda presentant la importància de l’ADN en la sanitat i la medicina en general. També ha explicat la feina que es fa a la Unitat de Genètica Molecular del CST i la seva implicació «amb les diferents especialitats i la investigació d’avantguarda que s’està duent a terme en aquest camp, que és immens i que revolucionarà la medicina del futur, si és que no ho està fent ja.»

Ponències a l’Hospital de Terrassa obre la importància de l’ADN i la medicina genòmica | CST

Diverses xerrades amb l’ADN com a protagonista

Les diferents xerrades de la jornada han estat l’Abordatge del diagnòstic molecular de les malalties neuropediàtriques, a càrrec de Maria José Gamundi, facultativa de la Unitat de Genètica Molecular del CST; L’odissea del diagnòstic d’una malaltia minoritària, a càrrec de Yoi Jesús Vázquez, metge adjunt de la Unitat de Neurologia Pediàtrica del servei de Pediatria del CST; Reptes en la seqüenciació de l’exoma complet per al diagnòstic de malalties rares, a càrrec d’Emma Borràs, facultativa adjunta de la Unitat de Genètica Molecular del CST; Activitat de la unitat de Genètica Molecular com a centre de referència en el programa d’oncologia de precisió de Catalunya, a càrrec d’Imma Hernan, facultativa adjunta de la Unitat de Genètica Molecular del CST; l’Assessorament genètic en la pràctica assistencial, a càrrec d’Ana Raquel Jiménez, assessora de genètica del servei d’Oncologia Mèdica del CST i Teràpies avançades en malalties genètiques rares: l’exemple de l’atròfia muscular espinal, a càrrec d’Eduardo Tizzano, director de l’Àrea de Genètica Clínica de l’Hospital Vall d’Hebron.

Les conclusions i cloenda ha estat a càrrec de Maria José Gamundi, facultativa de la Unitat de Genètica Molecular del CST i codirectora de la jornada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa