MónTerrassa
Gairebé un 25% dels tests realitzats a Terrassa son positius per Covid

Gairebé una quarta part del total dels tests realitzats a Terrassa aquesta última setmana han donat un resultat positiu per Covid-19. Així ho indiquen les dades de l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 30 de juny de 2022, que mostren que la taxa de positivitat se situa gairebé a un 25%, concretament a un 24,14%, mentre que la setmana anterior es trobava a un 20,7%.

La taxa de positivitat s’obté del nombre de casos positius sobre el total de proves fetes. Aquesta darrera setmana -del 24 al 30 de juny- s’han realitzat un total de 2.696 proves per detectar el virus a la ciutat, de les quals 1.307 han estat PCRs i 1.389 han estat tests d’antígens. Aquest 24,14% de resultats positius es tradueix en 651 nous positius, 61 contagis més que la setmana passada. En paral·lel, els nous contagis registrats a diari també augmenta fins a una mitjana de 93 nous positius al dia.

Del total dels casos d’aquesta setmana, un 56,99% son dones i un 43,01% son homes. La mitjana d’edat dels nous contagis és de 55,19 anys.

Més de 20 nous ingressos als centres hospitalaris per Covid

En quant al nombre de pacients ingressats als centres hospitalaris de Terrassa per Covid-19 , aquesta darrera setmana augmenta fins a la seixantena. Respecte fa dues setmanes, els centres hospitalaris han passat de 39 a 60 pacients ingressats. Pel que fa a les defuncions, el que augmenta el nombre total de defuncions des de l’inici de la pandèmia augmenta fins a 704 amb una nova mort registrada aquesta setmana. 

Un estiu amb un sistema sanitari “atapeït”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha pronosticat un estiu amb un sistema sanitari “atapeït” per la setena onada. Segons ha assegurat en el Fòrum Europa Tribuna Catalunya, la gent està molt cansada, hi ha unes 2.000 persones de baixa i més de 2.000 ingressades, amb perfils diferents -no ingressen per covid, sinó amb covid- que fan que les estades mitjanes siguin més llargues i s’hagin de fer aïllaments en planta. També ha assegurat que l’atenció primària està “molt tensionada”. Durant la conferència, Argimon ha reivindicat “un gran acord de país” per impulsar canvis en el model sanitari en diferents àmbits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa