MónTerrassa
Esther Calbo, de MútuaTerrassa, Premi a l’Excel·lència Professional

La Dra. Esther Calbo Sebastián, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha estat reconeguda per part del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), amb el Premi a l’Excel·lència Professional, en la categoria d’Educació Mèdica.

Es tracta d’un reconeixement públic que el CoMB duu a terme anualment des de l’any 2004, amb la voluntat de posar en valor la tasca dels metges catalans que han destacat per la seva activitat professional, la seva excel·lència, honestedat, compromís, altruisme i integritat. S’atorguen en el àmbits de medicina hospitalària, atenció primària, salut pública i mental, atenció sociosanitària, recerca biomèdica, educació mèdica i humanitats mèdiques.

Cap de Servei de Malalties infeccioses

La Dra. Calbo és catedràtica en Medicina per Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i ha estat vinculada professionalment a l’HUMT des de l’any 1998, on ha arribat a ser directora assistencial de l’Àmbit Mèdic de la Fundació MútuaTerrassa fins aquest any 2022. Actualment és la cap de Servei de Malalties Infeccioses i ha destacat, entre altres fites, pel seu lideratge durant la pandèmia de SarsCov2, on va tenir un paper fonamental en la integració de tots els serveis -atenció primària, hospitalària, domiciliària i sociosanitària- i l’adaptació de tots ells a les necessitats urgents i canviants que se’n van derivar.

Calbo també va formar part del comitè d’experts per a la transformació del Sistema Públic de Salut, un òrgan que tenia com a voluntat elaborar un document amb les reformes del sistema sanitari considerades indispensables per incloure a les polítiques sanitàries. Aquest organisme, format per 25 experts, va realitzar un document amb les actuacions de reforma del sistema sanitari per reforçar-lo i garantir el caràcter universal, equitatiu així com la seva sostenibilitat i capacitat de resposta.

Durant els moments més durs de la pandèmia, Món Terrassa va poder parlar amb ella sobre com s’estava vivint la situació:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa