Les vacances i la calor compliquen les donacions. Calen 40.000 donants de sang per atendre els malalts aquest estiu. El Banc de Sang i Teixits engega la campanya d’estiu. La represa de la normalitat i els viatges d’estiu fan preveure un descens de les donacions d’un 30% durant les properes setmanes, més que en els anys anteriors. Amb el lema “Viu i Fes Viure”, es fa una crida a tothom qui pugui donar sang perquè s’apropi a un punt de donació abans d’anar de vacances. Tot i que la donació s’ha mantingut en els primers mesos de l’any, les necessitats han augmentat, i ara en fan falta més

S’engega la campanya d’estiu al Banc de Sang de Mútua Terrassa, en l’horari de dilluns a divendres de 9h a 20h. Es recomana demanar cita prèvia al web www.donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa.

Es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions per donar resposta als tractaments dels malalts

Es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions per donar resposta als tractaments dels malalts (unes 1.700 a Terrassa). És per això, que des del Banc de Sang s’anima a la població a donar sang o plasma.

Un estiu amb menys donacions de l’habitual

Amb el lema “Viu i fes viure” es recordem que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Avui es disposa d’aquest component per als següents 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8-10.

Enric Contreras, director assistencial, comenta que aquest any el descens de donacions ja fa dies que es nota: “A l’agost les donacions baixen fins a un 30%, però aquest any ja estem patint una disminució des de Sant Joan. És la primera temporada estiuenca sense restriccions i la gent té ganes de viatjar”.

El canvi d’hàbits de la ciutadania és la principal raó per la qual baixen les donacions. Durant els propers mesos hi ha previstes 400 col·lectes a tot Catalunya i es mantindran obertes les sales de donació dels principals hospitals.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.

Donació de medul·la òssia

En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 40 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Es pot demanar informació durant el procés de donació. En el mateix moment que fan la donació de sang, es traurà un tub extra per
analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, se’l trucarà per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.

Nou comentari

Comparteix