MónTerrassa
Un documental recull iniciatives per humanitzar l’Hospital de Terrassa

Un documental recull les diverses iniciatives per humanitzar l’Hospital de Terrassa. Es tracta de l’audiovisual Humanització al Consorci Sanitari de Terrassa, el qual s’ha presentat aquest divendres, dia 25 de novembre, al matí, a la sala d’actes Joan Costa de l’equipament sociosanitari. L’acte ha comptat amb la presència d’August Sàenz, president del CST; Cristina Roure, directora adjunta assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa i Rita Casas,directora de Roche Farma a Catalunya.

El documental busca donar veu a les accions que s’han realitzat als centres del Consorci Sanitari de Terrassa per tal de millorar l’estada dels pacients atesos, sobretot a través d’un “tracte més amable i proper”, però també tenint en compte les “necessitats com a persones”. El documental forma part de la sèrie Hospitales Humanos, de Roche Farma España, en la qual han participat fins ara nombrosos centres sanitaris i àrees de salut de catorze comunitats autònomes -entre els quals el CST-, que han compartit fins el moment 266 iniciatives a favor de la humanització.

El documental es pot veure sencer al web del CST, però aquí en teniu una petita mostra:

22 projectes del CST d’humanització transversal

La peça audiovisual recull, a través del testimoni dels seus impulsors, un total de vint-i-dos projectes d’humanització al CST, com són l’hospitalització pediàtrica (cotxes teledirigits, ulleres de realitat virtual o actuacions de pallassos), pacients d’edat avançada, voluntariat, salut mental (cant coral i exercici físic), autonomia del pacient, i accés als medicaments o humanització d’espais físics dels centres, entre d’altres.

Després de la projecció del documental ha tingut lloc un col·loqui entre Vicent Esteve, metge adjunt del Servei de Nefrologia; Mercè Ramoneda, educadora social de la Llar Residencial Sant Llàtzer; Maite Sanz, docent de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), Sandra Arcusa, infermera d’ostomies i Fernando Montero. Ha moderat Elisabet González, directora de Qualitat i Seguretat de Pacients i secretària de la Comissió d’Humanització. Finalment Rita Casas, directora de Roche Farma a Catalunya, ha lliurat la insígnia de reconeixement al CST com a ‘Hospital Humà’.

“El que cerquem amb Hospitales Humanos és seguir avançant per fer els hospitals i centres de salut llocs més acollidors on, a més de rebre una assistència de la millor qualitat, el pacient se senti tractat com a persona”, ha recalcat Casas, mentre que Antònia Villalba, presidenta de la Comissió d’Humanització i directora d’Infermeria i de l’Àmbit Materno-Infantil del CST, ha posat èmfasi en què “al CST sempre ens hem vanagloriat d’un sentiment diferencial, com és el de pertinença, que es transforma en una manera concreta de cuidar la gent”.

Villalba ha explicat que quan es va fer el Pla Estratègic 2021-2024 es va veure que el primer punt a tractar era el de la humanització transversal. I que aquesta humanització es basava en quatre grans punts: l’atenció centrada en la persona, professionals humanitzadors, fer uns entorns més amables i preguntar als pacients com se senten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa