MónTerrassa
Es disparen els ingressos per Covid a Terrassa
  • CA

El nombre de pacients ingressats per la Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa es dispara. Segons l’últim balanç del Departament de Salut, el dia 12 de juny es van registrar un total de 50 pacients ingressats, 21 pacients més que la setmana anterior. No només això, respecte fa dues setmanes el nombre s’ha més que triplicat, passant de 16 ingressos a la cinquantena.

Aquesta és la primera vegada que el nombre d’ingressats arriba als 50 des de a finals de febrer amb la sisena onada, amb un augment tant significatiu en tan pocs dies. Caldrà esperar l’evolució de les properes setmanes per comprovar si la tendència continua a l’alça o si aquest augment només es tracta d’un repunt.

Pel que fa a les defuncions, la ciutat s’apropa a les 700 morts pel virus. Aquestes últimes dues setmanes se n’han registrat tres de noves, el que augmenta el nombre fins a 699 defuncions des de l’inici de la pandèmia el març de 2020.

Més de 400 nous contagis a la setmana

Els nous contagis setmanals registrats tornen a superar la xifra dels 400. Aquesta darrera setmana s’han detectat un total de 411 contagis, mentre que la setmana passada se’n van registrar 396, 15 menys que actualment. En paral·lel, els contagis diaris també pugen a 59 positius al dia.

Per altra banda, la taxa de positivitat -indicador que calcula el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes- disminueix. Al llarg de la setmana s’han fet 2.703 proves -1.381 son PCRs i 1.322 son tests d’antígens-, de les quals 411 son positives, el que es tradueix en una taxa de positivitat del 15,2%.

D’aquests nous contagis, un 58,79% son dones i un 41,21% son homes. La mitjana d’edat dels nous positius es troba a 56,44 anys.

Baixa la velocitat de reproducció però es manté per sobre d’1

El risc de rebrot, que havia augmentat 144 punts fins a superar els 400 punts, torna a disminuir i se situa actualment a 365 punts. A més, la velocitat de reproducció també disminueix de 1,34 a 1,04. Tot i així, l’indicador es continua mantenint per sobre d’1, el que significa que l’epidèmia continua creixent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa