MónTerrassa
Davallada dels nous contagis per Covid a Terrassa

Els nous contagis registrats per Covid-19 a Terrassa cauen en picat. Aquesta darrera setmana s’han registrat gairebé 200 nous contagis menys que l’anterior, segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 27 de maig 2022. Mentre que la setmana passada es van detectar 514 nous contagis, aquests se n’han detectat un total de 325.

Al llarg de la setmana -del 21 al 27 de maig- s’han realitzat 2.651 proves per detectar el virus, de les quals 1.452 han estat PCRs i 1.199 han estat tests d’antígens. Amb els 325 nous contagis registrats a la setmana, significa que la taxa de positivitat -indicador calcula el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes- cau fins un 12,26%.

Del total de casos positius, un 62,15% son dones i un 37,85% son homes. La mitjana d’edat dels nous contagis ja supera els 56 anys, situant-se actualment als 56,59.

Juntament amb els contagis registrats setmanalment, els nous positius diaris també es troben en davallada, situant-se a una mitjana de 47 nous contagis al dia a la ciutat.

La velocitat de transmissió i el risc de rebrot continuen a la baixa

A més a més, la velocitat de transmissió (Rt) continua disminuint després de diverses setmanes per sobre d’1. L’indicador, mesura la mitjana de persones que un infectat pot contagiar en un cert període de temps, actualment es troba a 0,75, mentre que la setmana passada estava a 10,94. Amb la xifra per sota d’1, significa que l’epidèmia disminueix.

També cau el risc de rebrot fins a situar-se a 263 punts, gairebé la meitat que fa una setmana, quan es trobava a 439 punts.

Els pacients ingressats cauen a la meitat

També hi ha bones notícies pel que fa als pacients ingressats per Covid als centres hospitalaris. El nombre de pacients ha caigut a la meitat en una setmana. De 31 pacients, passa a tenir-ne 16. Una caiguda que porta esperances als centres hospitalaris perquè la xifra continuï disminuint.

Pel que fa a les defuncions, aquesta setmana només s’ha registrat una nova mort pel virus, el que augmenta el nombre de defuncions des de l’esclat de la pandèmia a 694.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa