MónTerrassa
El CST, finalista als premis #BeInclusive EU Sport 2022

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha estat finalista als premis #BeInclusive EU Sport 2022. Ha tingut lloc aquesta setmana a la capital de Suècia, Estocolm, la cerimònia d’entrega dels guardons, com a part del Fòrum de l’Esport de la Unió Europea. El CST ha estat candidata amb el projecte el projecte ‘El futbol sala com a eina terapèutica i mecanisme d’inclusió social per a pacients a centres de salut mental’ en la categoria de ‘Trencant barreres en l’esport’, que inclou projectes que mostren inspiració, donant exemples positius d’empoderament i models a seguir de grups amb menys oportunitats.

L’esport i l’exercici produeixen beneficis físics, psicològics i socials, essent importants tant en l’àmbit terapèutic com en el preventiu. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) es va plantejar, ja fa més de quatre anys, desenvolupar un programa d’esport, centrat en la pràctica del futbol sala, i dirigit a persones amb problemes de Salut Mental, juntament amb familiars, professionals o qualsevol altra persona que en volgués formar part.

Tres categories i 97 projectes

Maria Montoro, sotsdirectora de l’Àmbit de Salut Mental del CST i David López, infermer de Salut Mental del CST i artífex del Projecte CSMA Egara Futsal, van ser els encarregats de recollir el premi.

L’altre finalista de la categoria va ser ‘Pobles en moviment GO’ de Finlàndia. El guanyador va ser ‘Free Movement Skateboarding per al benestar, l’empoderament i la cohesió social dels joves atenesos a través de l’skateboarding’ de Grècia.

Les altres dues categories que optaven a premis eren ‘Promoure la igualtat de gènere en l’esport “Be Equal”’ i ‘Esport per a la pau’.

En aquesta edició del #BeInclusive EU Sport Awards hi van participar noranta-set projectes, nou dels quals van ser els finalistes de les tres categories.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa