MónTerrassa
La Covid-19 es torna a disparar a Terrassa

Tots els indicadors de la Covid-19 han empitjorat aquesta darrera setmana a Terrassa. L’últim balanç del Departament de Salut actualitzat el 23 de juny indica que les dades s’han disparat a la ciutat: S’han registrat més de 200 contagis nous en set dies, hi ha més de 50 ingressats als centres hospitalaris, i gairebé s’ha doblat el risc de rebrot. Davant d’aquest empitjorament, Salut demana mantenir la prudència i la responsabilitat.

Aquesta darrera setmana -del 17 al 23 de juny-, s’han registrat 570 nous contagis, mentre que la setmana anterior se’n van detectar 359. Això suposa un total de 211 nous contagis més registrats en tan sols set dies. En paral·lel, els nous contagis registrats a diari augmenten fins a una mitjana de 81 nous positius al dia.

El risc de rebrot es dispara fins als 571 punts, 250 més que la setmana anterior. Alhora, la velocitat de reproducció torna a superar l’1, concretament se situa a 1,43. Mentre que aquest indicador es trobi per sobre de l’1, significa que l’epidèmia creix.

Més de 700 morts per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia

Pel que fa a les defuncions, Terrassa ha superat les 700 morts pel virus des de l’inici de la pandèmia el març del 2020. Aquesta setmana s’han registrat 3 noves morts pel virus, el que suposa un total de 702 morts a la ciutat. Els ingressos també pugen, fins arribar concretament als 56 pacients, el que suposa un augment de 17 nous pacients.

Prudència i la responsabilitat davant l’augment de la Covid

Les prediccions ens situen en un escenari on s’arribarà al pic de contagis entre la segona i la tercera del juliol, a falta de concretar-ho durant la setmana que ve amb les dades ja seqüenciades un cop passat el pont de Sant Joan, tal com ha detallat la investigadora del Computational Biology and Complex Systems (BIOCOMSC) de la Universitat Politècnica de Catalunya, Clara Prats. La professora ha explicat que això pot variar, ja que el model és canviant degut al comportament humà.

Per la seva banda, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha aprofitat per recordar que “la possibilitat reinfectar-se és més alta si has patit la malaltia que si t’has posat la dosi de record, pel que és important fer-ho”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa