MónTerrassa
El Consorci Sanitari de Terrassa diu adéu als residents

Aquesta setmana ha tingut lloc a l’Hospital de Terrassa l’acte de comiat dels residents que finalitzen el seu període formatiu al Consorci Sanitari de Terrassa organitzat pel departament de Docència. L’acte ha comptat amb la presentació d’August Sàenz, president del Consorci Sanitari de Terrassa; Ferran Garcia, director-gerent del CST; Jaume Boadas, director assistencial del CST; Antònia Villalba, directora d’infermeria del CST; Ester Cañadell, cap d’estudis d’Especialitats Hospitalàries del CST i Araceli Griñó, cap d’estudis d’UDM d’Atenció Familiar Comunitària del CST.

Enguany finalitzen 42 residents de les especialitats d’anestesiologia i reanimació, cirurgia general i de l’aparell digestiu, cirurgia ortopèdica i traumatologia, geriatria, infermeria familiar i comunitària, infermeria geriatria, infermeria salut mental, llevadores, medicina de família i comunitària, obstetrícia i ginecologia, oftalmologia, oncologia mèdica, pediatria, psicologia clínica, psiquiatria i radiodiagnòstic. Per la seva banda, divuit residents de diverses especialitats continuaran treballant al CST.

Toca marxar fora del paraigües del CST

August Sàenz ha felicitat els residents i ha volgut destacar que han col·laborat en gran mesura “en el bon funcionament de la institució i heu atorgat al CST un plus de qualitat, ens heu infós valors tan importants com il·lusió, empenta, resiliència, sacrifici…”. Ferran Garcia, per la seva banda, ha qualificat el dia d’excepcional, ja que «és el dia que comença una nova etapa» i ha volgut manifestar als fins ara residents que encara “us queda molt camí, aquí heu fet la part fàcil, l’acompanyada”. Ha finalitzat la seva intervenció amb un advertiment: “l’estudi diari no ha de faltar, ja que quan més en saps més dubtes tens”.

Jaume Boadas ha assegurat que el dia d’avui “dona sentit a una de les nostres tasques més importants: transmetre coneixement i fomentar el relleu generacional”, ja que la “nostra professió no s’entén sense compartir experiència, i durant la vostra residència heu après l’ofici”. Antònia Villalba ha recalcat que “toca marxar fora del paraigües del CST, en aquest camí que heu fet amb nosaltres ens agradaria pensar que heu tret profit de la formació científica però també de la formació humana”.

Han tancat l’acte Ester Cañadell, cap d’estudis d’especialitats hospitalàries i Araceli Griñó, cap d’estudis de la Unitat docent multidisciplinar d’atenció familiar i comunitària. El discurs de comiat ha anat a càrrec de Samuel Martínez i Carolina Rangel, R4 de Medicina Familiar i Comunitària, que han destacat, entre d’altres aspectes, el fet de ser una generació unida en aquesta carrera de fons que és la residència.

L’entrega dels obsequis als residents que enguany finalitzen la seva estada a l’hospital ha anat a càrrec de Maite Corredera, secretària de Formació Sanitària Especialitzada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa