MónTerrassa
Comença la vacunació de la grip i la dosi de record de la Covid

Comença la vacunació de la grip i la dosi de record de la COVID-19 a la població de més de 60 anys. La població ja pot fer-ho al seu Centre d’Atenció Primària de referència. La cita per vacunar-se s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, el web citasalut.gencat.cat o demanant-ho al CAP

La vacunació simultània de la grip i la dosi de record és per a ciutadania d’entre 60 i 79 anys, amb condicions de risc (entre ells els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, gent amb immunosupressió i els professionals sanitaris.

Va començar a les residències

La campanya, que va començar el 26 de setembre a les residències i amb els majors de 80, pretén “protegir les persones que poden emmalaltir més greument”, ha destacat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Les vacunes s’administren als Centres d’Atenció Primària, sempre amb cita prèvia, i són tetravalents, en el cas de la grip, i bivalents en el cas de la dosi de record de la COVID-19, adaptades per fer front a les variants BA.4 i BA.5, que són les que estan circulant majoritàriament en aquest moment.

Cabezas ha recordat la importància de vacunar-se, ja que “la protecció de les vacunes és molt bona per evitar hospitalitzacions i morts, ha passat temps des de la darrera dosi de record i es disposa de vacunes adaptades a les noves variants circulants” .

Com es pot demanar una cita prèvia?

La vacunació al CAP de referència sempre es realitza amb cita prèvia. Per tal de demanar la cita, tal com ha recordat avui Carmen Cabezas, s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cita per motius’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé trucant directament al Centre d’Atenció Primària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joaquim V. B. a octubre 19, 2022 | 23:14
    Joaquim V. B. octubre 19, 2022 | 23:14
    Ja sé que no ho publicareu. La dosi de record de la Covid-19 no ha estat provada en persones. Només en animals. Exactament 8 (sí, vuit) ratolins. Qui no s'ho cregui, que en cerqui bones fonts a la xarxa. Siau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa