MónTerrassa
Caiguda dels pacients ingressats per Covid a Terrassa
  • CA

El nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa ha viscut una caiguda important aquesta última setmana. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 29 d’abril de 2022, actualment hi ha un total de 27 pacients ingressats, mentre que fa una setmana n’hi havia 41. Això es tradueix en que en una setmana s’han registrat 14 ingressats menys per culpa del virus. Aquesta reducció mostra una tendència a la baixa dels pacients ingressats i dona esperances als centres hospitalaris per tornar a les bones xifres d’abans de Setmana Santa.

Abans de les vacances de Setmana Santa, el 8 d’abril, la xifra dels ingressos havia caigut fins als 17 pacients. Una setmana més tard, el dia 15 d’abril, els ingressos tornaven a augmentar fins a 28 pacients, i una setmana més tard, el 22 d’abril, ja eren 41 les persones ingressades pel virus. Actualment, la xifra torna a ser similar a la de fa dues setmanes, situant-nos als 27 pacients. En altres paraules, en dues setmanes s’han sumat 14 pacients i han tornat a disminuir de cop.

Un altra indicador que també disminueix és la velocitat de reproducció, tot i que baixa lleugerament. Actualment se situa a 1,14, mentre que la setmana anterior es trobava a 1,32. Malgrat la disminució, mentre la xifra continuï estant per sobre de l’1, significa que l’epidèmia creix.

Augmenten els nous contagis

Per altra banda, la resta d’indicadors continuen en constant augment. Terrassa continua mantenint-se a un nivell de risc de rebrot elevat, ja que l’indicador puja fins a situar-se a 305 punts, el que significa un augment 100 punts respecte fa dues setmanes i 6 punts respecte la setmana anterior.

A més a més, aquesta darrera setmana -del 23 al 29 d’abril- s’han tornat a registrar més de 300 nous contagis, en total 333, 34 més que la setmana anterior i 110 més que fa dues setmanes. Amb les xifres actualitzades, ja son més de 75.800 terrassencs i terrassenques les que han passat la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa