MónTerrassa
Brot de gastroenteritis aguda en infants de 2 casals d’estiu de Terrassa
  • CA

S’ha detectat un brot de gastroenteritis aguda que afecta infants de dos casals d’estiu de Terrassa. El Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha obert una investigació per intentar veure’n l’origen. La institució ho ha fet després de registrar un brot de gastroenteritis en dos casals dels casals d’estiu que es fan a la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental), segons i informa l’agència ACN.

Els menors afectats participen aquesta setmana en un casal municipal i en un altre de titularitat privada. Segons han detallat les fonts del departament de Salut, cap dels afectats ha presentat un simptomatologia greu, concretament dolor abdominal i diarrea sobretot, i algun cas s’han registrat vòmits o febrícula.

La investigació del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès se centra en els vessants tant epidemiològic com alimentari

Les mateixes fonts detallen que molts dels afectats no han precisat assistència sanitària. La investigació del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès se centra en els vessants tant epidemiològic com alimentari. Ara caldrà veure quin ha estat l’origen de la infecció. Aquesta època post final de les classes els casals son tot un clàssic que permet que la canalla tingui activitats per fer.

La gastroenteritis aguda

La gastroenteritis aguda (també coneguda com grip intestinal) es defineix com la inflamació de la mucosa de l’estómac i dels intestins. Als països desenvolupats, la majoria de casos estan produïts per virus que infecten les cèl·lules que recobreixen l’intestí prim, on es multipliquen. El cos reacciona davant d’aquest atac amb diarrea, vòmits i febre. Els virus que causen de manera més freqüent gastroenteritis aguda són els dels gèneres rotavirus i norovirus. El tractament habitual consisteix a evitar la deshidratació –sobretot en infants–, que és la complicació més greu de la gastroenteritis. En els infants, el tractament inicial consisteix en la rehidratació oral, utilitzant sèrums hiposòdics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa