MónTerrassa
Baixen els indicadors de Covid però els ingressos continuen a l’alça
  • CA

Els indicadors de la Covid-19 a Terrassa comencen a mostrar una frenada, però el nombre de pacients ingressats als hospitals continua a l’alça. Mentre que els nous positius, el risc de rebrot, i la velocitat i taxa de reproducció baixen, els hospitals de la ciutat ja superen els 80 ingressos per Covid. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 7 de juliol de 2022, actualment hi ha un total de 84 ingressats per culpa del virus.

Pel que fa als nous positius, aquesta darrera setmana -de l’1 al 7 de juliol- se n’han detectat un total de 526 nous, 149 nous positius menys que la setmana anterior. En paral·lel, els nous contagis registrats al dia també cauen fins a una mitjana de 75 nous positius diaris.

En total, aquesta setmana s’han realitzat 2.488 proves per detectar el virus, de les quals 1.087 han estat PCRs i 1.401 han estat tests d’antígens. Tenint en compte que 526 tests han estat positius, es tradueix en que la taxa de positivitat cau fins a un 21,14%, mentre que la setmana anterior es trobava gairebé a un 25%.

Del total dels casos d’aquesta setmana, un 56,27% son dones i un 43,73% son homes. La mitjana d’edat dels nous contagis és de 56 anys exactes.

Cau el risc de rebrot i la velocitat de reproducció

El risc de rebrot també desminueix fins als 460 punts, mentre que la setmana anterior se situava a gairebé a 700, concretament a 682. La velocitat de reproducció també porta bones notícies: L’indicador torna a baixar d’1, el que es tradueix en que l’epidèmia disminueix. Exactament passa de 1,25 a 0,89.

Argimon creu que la quarta dosi per la gent gran “pot esperar”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assenyalat aquest dimecres que la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19 a les persones grans “potser pot esperar” perquè els contagis han començat a baixar, després que la Comissió de Salut Pública estatal aprovés aquest nou reforç del vaccí per a majors de 60 anys però sense posar-hi data. “El que és bo és que la vacunació es faci en el moment ascendent [de contagis]”, ha afirmat en una visita d’obres a l’Hospital del Mar. Argimon ha exposat que ara caldrà veure si aquest descens dels indicadors es manté.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa