MónTerrassa
Axioma ajuda a estalviar més de 10 mil kg de residus a 5 hospitals catalans
  • CA

AXIOMA SOLUCIONS, l’empresa de serveis i suport sanitari vinculada a MútuaTerrassa, ha participat en l’edició 2022 de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb el projecte “VESTIM 5 HOSPITALS AMB 0 RESIDUS I 0 EMISSIONS” abastint, amb el seu producte tèxtil reutilitzable, a 5 grans centres hospitalaris de Catalunya. Aquesta acció ha suposat l’estalvi de fins a 10.226 Kg de residus en una setmana. El servei d’AXIOMA inclou des de l’abastiment de diferents productes tèxtils d’ús sanitari, fins a la gestió (bugaderia i control de qualitat), tractament i, en alguns casos, esterilització del mateix producte.

Els cinc grans hospitals inclosos en el projecte de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus són l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital de la Vall d’Hebron, l’Hospital de Mollet i l’Hospital Universitari de Bellvitge. Aquests cinc centres es proveeixen d’AXIOMA amb diferents productes tèxtils reutilitzables com són les bates de protecció EPI, les bates estèrils, els pijames quirúrgics i la cobertura quirúrgica (camps quirúrgics).

3,5 kg de residus en cada intervenció quirúrgica major

Cal tenir en compte que una intervenció major on s’utilitzi material d’un sol ús pot generar, aproximadament, uns 3.5 kg de residus. Amb el material tèxtil d’AXIOMA la generació de residus per cada intervenció major o menor és nul·la. En el cas de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i de l’Hospital de Mollet, els quals s’abasteixen dels quatre productes tèxtils d’AXIOMA, l’estalvi de residus ha estat de 3.036 kg i 1.865 kg respectivament durant aquesta setmana.

Actualment AXIOMA proveeix més d’una vintena de centres sanitaris de tot Catalunya, a més dels cinc anteriors, com ara el Consorci Sanitari de Terrassa, Althaia, el Consorci Sanitari Integral, l’Institut Català de la Salut o altres, abastint-los de producte tèxtil reutilitzable i gestionant tot el servei de lliurament, recollida, gestió i control del producte. Gràcies al compromís d’AXIOMA SOLUCIONS i d’aquests centres cap a una gestió més sostenible dels serveis sanitaris, podem parlar d’un estalvi anual de fins a 900.000 kg de residus sanitaris a Catalunya.

AXIOMA proveeix més d’una vintena de centres sanitaris de tot Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa