MónTerrassa
Salut treu pit: “Les mesures han evitat el confinament total”
El director de la Unitat de Seguiment del coronavirus a Catalunya, Jacobo Mendioroz
El director de la Unitat de Seguiment del coronavirus a Catalunya, Jacobo Mendioroz | Judith Belmonte / Departament de Salut

!--akiadsense-->

El Departament de Salut celebra les dades de la pandèmia a Catalunya i associa la millora a les mesures restrictives decretades pel Govern. El director de la unitat de control de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha dit aques dilluns que el país està en la situació prevista quan es van aprovar les mesures actuals. “S’ha aconseguit un repte important, que és no anar a un confinament total, havent mantingut alguns aspectes essencials, especialment en el tema de l’educació”, ha subratllat Mendioroz.

Aquestes declaracions es produeixen després d’algunes discrepàncies que el Govern ha tingut amb experts, com l’epidemiòleg Oriol Mitjà, que ha qüestionat l’estratègia de Salut pel que fa als tests antígens mentre celebrava els resultats de Madrid. Aquesta discussió va acabar provocant que el Govern assegurés que l’estratègia d’Isabel Díaz Ayuso ha estat més letal que la catalana. Un grup de científics reclama la creació d’un comité d’experts independent.

“Ara ens trobem en un moment delicat —ha afegit Mendioroz—, perquè encara que hagin millorat les dades amb la Rt, la pressió assistencial encara és dolenta”. El doctor ha recordat que ve l’hivern i la pujada de casos es pot produir de manera exponencial a tot arreu.

Mendirozo ha reiterat que la ciutadania ha de seguir les mesures de protecció personal i que ha de reduir la interacció social al màxim, sense barrejar-se. “No es pot fer com a l’estiu de manera descontrolada, hem de ser molt curosos”, ah advertit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa