MónTerrassa
Salut preveu que la variant índia sigui la dominant a Catalunya en menys d’un mes

El Departament de Salut preveu que la variant delta sigui la dominant a Catalunya en menys d’un mes. El conseller Josep Maria Argimon ha assenyalat que la nova variant del coronavirus -coneguda fins ara com a índia- representa al voltant del 20% al conjunt de Catalunya i que serà la dominant d’aquí a “entre dues i quatres setmanes”. L’impacte que pot tenir la variant en l’evolució epidemiològica és el que més preocupa en aquests moments als responsables de Salut, que advoquen per continuar amb el procés d’obertura, però tenint clar que la pandèmia no ha acabat i sense descartar passos enrere si calguessin. Salut també adverteix dels símptomes una mica diferents que causa la nova variant.”Les dades van millorant a poc a poc, però el punt d’atenció i precaució és la variant delta”, ha advertit el conseller de Salut en una roda de premsa des d’Alcarràs.

Argimon ha assenyalat que la variant delta desplaçarà en les properes setmanes l’alfa -britància- com aquesta ja va fer en els seu moment amb la precedent, perquè té avantatges competitives, ja que és més transmissible. Argimon ha apuntat que en alguns casos pot causar una malaltia més greu.

“Si en algun moment veiem que la situació s’està torçant, prendrem decisions que comportin una passa enrere. Pot ocórrer i no seria la primera vegada”, ha deixat clar.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha destacat que estan veient que la variant delta té símptomes una mica diferents que les altres, amb més cefalea i refredat nassal. Per això ha demanat estar atents a aquests símptomes i, en cas de tenir-los, demanar hora per a un test diagnòstic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa