MónTerrassa
Salut ja permet demanar el ‘passaport Covid’
  • CA

El Departament de Salut permet demanar el certificat Covid-19 a través de la web La meva salut des d’aquesta tarda, ha informat en un comunicat, que també es pot sol·licitar a través de la web del Ministeri de Sanitat. Catalunya s’afegeix així a la prova pilot que va arrencar ahir a tot l’estat.

L’emissió del certificat es farà de manera progressiva i en període de proves durant tot el mes de juny. De totes maneres, els certificats que s’emetin seran vàlids des del primer moment. Aquesta setmana, “la majoria de comunitats autònomes començaran a emetre certificats digitals per acreditar algunes de les condicions, principalment haver rebut la vacuna o haber-se recuperat de la malaltia”, segons Sanitat. Uns 1,7 milions de persones han rebut la pauta completa de la vacuna a dia d’avui a Catalunya i més de 632.000 s’han infectat al país des de l’inici de la pandèmia.

Segons el govern espanyol, en els propers dies i setmanes, les comunitats autònomes aniran oferint cada vegada més funcionalitats del certificat amb l’objectiu que el dia 1 de juliol totes puguin emetre en electrònic i presencial certificats que acreditin les tres circumstàncies: vacunació, recuperació i resultat negatiu de proves diagnòstiques.

No és obligatori, però estalvia tests i quarantenes als viatgers

El certificat és gratuït i podrà obtenir-se tant en format electrònic com en paper. En els dos casos, cada certificat genera un codi QR que facilita la seva lectura. Segons el govern espanyol, el document és segur i respecta la privacitat perquè les dades romanen en el certificat i no s’emmagatzemen ni es retenen quan es verifica un certificat en un altre estat membre. El certificat no és obligatori per viatjar per la UE. Per dins del bloc de països europeus es podrà continuar viatjant sense aquest document, “però el procés d’entrada al país serà més lent i es podran establir mesures addicionals, com test i quarantenes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa