MónTerrassa
Salut incrementa els testos a Terrassa i en farà 3.000
  • CA

Salut preveu fer aquesta setmana un cribratge a unes 9.000 persones de Ripollet, Sabadell i Terrassa (Vallès Occidental) per detectar casos de coronavirus després d’un augment de contagis. A Ripollet, preveuen unes 2.000 PCR amb un porta a porta en determinats barris i amb la instal·lació d’una carpa.

A Sabadell i Terrassa, muntaran unes carpes on oferiran la possibilitat de fer-se la prova. “És una estratègia diferent a les que hem seguit fins ara. No és només pensar en mesures [restrictives], que no descartem, sinó en una cerca molt més proactiva”, destaca el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Sobre la situació a Catalunya, ha advertit que, si bé la taxa d’incidència ha baixat en els darrers dies, cal “millorar molt més”.

A Sabadell es faran 4.000 proves a la zona sud de la ciutat i al barri de la Creu de Barberà, amb dues carpes. A Terrassa se’n faran 3.000 més -primer s’havia parlat d’una xifra d’uns 1.5000- a les tres zones més afectades: Nord, Est i Rambla. Els responsables de fer-ho seran els professionals sanitaris de l’atenció primària dels hospitals Parc Taulí, Terrassa i Mútua Terrassa, dels ajuntaments i del SEM.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa