MónTerrassa
Salut impulsa cribratges intensius amb PCR i tests d’antígens a Terrassa, el divendres

El Departament de Salut ha engegat una onada de cribratges intensius a vuit municipis de la regió metropolitana nord per frenar els contagis de coronavirus. Les proves començaran aquest dilluns a Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell -on només es faran a algunes àrees bàsiques de salut- i a la Llagosta i Mollet del Vallès -on es convoca a tota la població- i duraran una setmana. El dimarts està previst que s’iniciï el cribratge a Rubí i el divendres a Terrassa. En aquests dos casos les proves les farà el personal del Banc de Sang i Teixits. Segons Salut, la mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys i es farà servir tests d’antígens o PCR.

Els cribratges es faran en espais propis de Salut i espais cedits pels ajuntaments dels diferents municipis. El Departament ha explicat que la finalitat del cribratge és frenar l’expansió del virus i trencar els possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Els cribratges intensius de la Metropolitana Nord compten amb la col·laboració dels vuit ajuntaments implicats, l’Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública, el Banc de Sang i Teixits, el Consorci Sanitari de Terrassa i el laboratori del Parc Taulí de Sabadell.

Dos punts d’interès a Sabadell

A la cocapital vallesana s’ha habilitat el Centre Cívic Cal Balsach com a punt de recollida de mostres. “Volem tenir una foto real de la situació, ens indicadors ens fan patir en algun punt de la ciutat”, assenyala la regidora de Salut de Sabadell, Sonia Sada. Els percentatges de major augment es localitzen als barris de Torre-romeu i Poblenou, al districte 7, i Creu Alta i Can Puiggener, al districte 2. Per aquest motiu, es faran proves fins divendres a Cal Balsach, cobrint el districte 2, mentre que es preveu fer-ne més als barris de Can Puiggener a finals de setmana i a Poblenou més endavant.

Avui mateix s’hi han apropat persones, tant algunes que tenien cita prèvia com d’altres que han optat per presentar-s’hi. “El meu marit i jo som asimptomàtics, però hem rebut l’avís que es feien les proves i hem optat per venir”, explica Maite Sáez, veïna de la Creu Alta. Un cas diferent és el de ciutadans com Fernando López Buendía. Ell és veí del barri de Ca n’Oriac, al nord de la ciutat, ha estat en contacte amb un positiu de covid-19, motiu pel qual l’han derivat des del seu CAP de referència al Centre Cívic de Cal Balsach.

“Ha estat complicat, divendres vaig intentar posar-me en contacte amb el CUAP Sant Fèlix, vaig anar-hi personalment explicant el cas i em van dir que em calia una cita prèvia, així que aquets matí mateix he trucat al CAP i m’han donat cita a Cal Balsach”, relata López Buendía.

Petició per no desmuntar l’hospital temporal

Des de l’Ajuntament, Sonia Sada destaca que s’ha demanat a Salut mantenir l’Hospital Temporal Vallès Salut, que es va construir al principi de la primera onada a la Pista Coberta d’Atletisme. La petició es fa, segons la regidora de Salut, per mantenir actiu un recurs que es pugui obrir en cas que el Taulí es trobi en una situació de pressió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa