MónTerrassa
Salut fa una crida a les embarassades a vacunar-se per l’augment d’ingressos de la cinquena onada

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha presentat el document elaborat per Salut sobre la vacunació de dones embarassades. El text inclou la recomanació de vacunar-se contra la Covid al mateix temps que les persones del mateix grup d’edat tot i estar embarassada. Les vacunes disponibles per dones embarassades o que alleten un nadó són les d’ARN missatger, és a dir, Pfizer i Moderna. “Et pots vacunar en qualsevol moment de la gestació, com recomanen altres països com els Estats Units, el Regne Unit, el Canadà i Austràlia”, ha explicat Cabezas, que ha assegurat que és molt important vacunar-se per evitar hospitalitzacions de dones gestants.

Cristina Martínez, responsable de l’ASSIR Catalunya, de l’Institut Català de la Salut, ha explicat que la seguretat de la vacuna “posa de manifest els beneficis de vacunar-se”. Sobre els efectes secundaris, Martínez ha explicat que no es diferencien dels efectes que pot patir una persona no embarassada. “Si una dona embarassada emmalaltís les conseqüències serien molt menors“, ha assegurat. “Els ingressos d’embarassades en la cinquena onada han augmentat, pel que vacunar-se suposaria una disminució dels casos greus”, ha afegit.

La pauta completa la tenen el 23% de les dones embarassades amb més de 45 anys i el 17% de la franja entre 35 i 44. En canvi, de 18 a 24 anys només un 1’80% de les dones embarassades s’han vacunat amb la pauta completa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa