MónTerrassa
Salut espera vacunar en 15 dies el màxim nombre de residències de Catalunya

Salut confia vacunar en 15 dies “el màxim nombre de residències” de Catalunya, segons ha indicat aquest dilluns a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ la subdirectora general de Promoció de Salut del Govern, Carmen Cabezas. En una entrevista, Cabezas ha dit que espera que el retard logístic en l’arribada de les 60.000 vacunes que havia d’entregar Pfizer no afectarà els plans de vacunació de la covid-19 a Catalunya, que ja preveuen les injeccions entre els dimarts i els dissabtes i reserven els dilluns com a dia per “acabar de fixar agendes i assegurar que les vacunes arriben a Catalunya”. “Un cop aquí ja tenim absolutament controlada la distribució”, ha afegit.

En aquest sentit, Cabezas ha dit que a partir de dimarts es vacunaran més persones grans de residències. “Començarem per les residències grans, i per les verdes, és a dir, les que ara no tenen casos”, ha remarcat. “Intentarem pentinar en 15 dies totes les residències, totes les verdes i taronges. En les vermelles, les que tingui un brot, parlarem amb els companys de vigilància epidemiològica per veure quina és la millor solució”, ha afegit.

Segons la subdirectora general de Promoció de Salut del Govern, fins i tot en casos de residències amb brots, la vacuna es pot arribar a considerar “una estratègia per intentar parar” els contagis però caldrà fer-ho “amb les màximes garanties de seguretat”.

A finals de març, Salut confia tenir vacunats els usuaris de residències, els sanitaris i també la gent gran molt dependent o amb discapacitats severes. A partir de març, el protocol estableix que s’iniciaria la vacunació a la gent gran – amb una estratègia similar a la que se segueix per la grip- i després de l’estiu es vacunarà la població general. Cabezas ha recordat que, per ara, les vacunes estan només limitades a la població de més de 16 anys, perquè encara no hi ha prou “evidències” sobre els seus efectes en els més petits.

Cabezas ha indicat que la immunitat de grup es podrà assolir si hi ha un 80% de vacunats, una xifra que no preveu fins a finals d’any. “Catalunya farà tot el possible perquè la immunitat de grup sigui quan abans millor, però cal ser realista”, ha dit, assenyalant però que es va “pel bon camí” i que les vacunes “canvien totalment la situació”.

La subdirectora general de Promoció de Salut ha defensat la utilitat de les vacunes, i ha recordat que els ciutadans no som “conillets d’índies”. “Ja no són assajos clínics, hi ha gairebé 5 milions de vacunats al món i no hem sentit cap notícia de reacció adversa greu”, ha remarcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa