MónTerrassa
Salut engega nous cribatges per a col·lectius vulnerables de Terrassa
  • CA

El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres una estratègia de cribrartge massiu amb PCR d’automostra a les farmàcies i amb la incorporació de 500 rastrejadors més (arribant als 3.000). La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la intenció és “anar a buscar el virus” amb cribratges comunitaris, intensius, en zones d’alta incidència però també en llocs estratègics amb unitats mòbils i temporals. A les farmàcies es faran PCR d’automostra.

D’altra banda, també hi haurà cribratges a col·lectius vulnerables, com ara a les residències, i també en entorns específics, com ara el laboral, a través de les entitats esportives i també al món sanitari. Salut ha anunciat en auqest sentit que es començarà per les zones amb alta incidència a Rubí i Terrassa.

Aquests cribratges començaran la setmana i en aquests casos se n’encarregarà el Banc de Sang i Teixits (BST). Les proves que es faran en les dues ciutats vallesanes seran PCR amb frotis nasal. S’aniran estenent en altres poblacions a mesura que se’n concreti la logística. Una de les novetats de les proves en zones amb alta incidència del virus és que s’incorporaran unitats mòbils en llocs estratègics amb la idea que es puguin desplaçar de forma àgil pel territori quan convingui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa